Реклама / Ads
1| 6870 |10.07.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Перлата Мароко с туристическа агенция екватор.бг

.
Мароко е страна на хиляди контрасти. Тя привлича с разнообразието на релефа си, с чудесната си кухня и прекрасната си природа, с културното и историческо наследство, както и с приятния си климат – дълго и горещо лято, мека и влажна зима. Мароко е богата на аромати, контрасти, неочаквани изненади и нови познанства страна, пълна с пулсиращи спомени в автентичните медини и съхранените улички в градовете. Тя е модерна, бързоразвиваща се страна, на базата основно на туризма.
 

Изключителна спокойна, страната е с тесни икономически връзки с ЕС. Тук се намират и най-красивите заливи на света, тези на Агадир. Той може да се похвали с температури, подобни на тези на Канарските острови, варират между 26-28º през август и септември и 21º през януари.

 

В Агадир ще видите  първото пристанище на Мароко, стария град с мистериозен произход – Касбах, старите квартали на Агадир и известния пазар Сук ел-Хад. Това е една чудесна възможност за всеки да опознае града и да опита от известното арганово масло, което се произвежда единствено и само тук. Търговската улица на Агадир е място, където могат да се видят различни отделения за тъкани, декоративни предмети, кафтани, кожа, медни предмети, дърво, марокански ръчно изработени предмети, постели, пердета, плодове и зеленчуци.

 

 Тафрут е Един типичен берберски град в северен Анти Атлас, разположен на 180 км на юг от Агадир, в сърцето на долината Амелн, обкръжен от добре познатите розови гранитни планини. През февруари и март, регионът разкрива цялото си великолепие с цъфтящитe бадемови дървета.  Изключително характерно за региона е обработването на сребро. Тук могат да видят истински съкровища: брошки, диадеми, пръстени и ками.

 

Маракеш – „Перлата на запада“

 

Градът e основан през 11 век – втората имперска столица – удивителен град, със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички. Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на градините на Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около водно огледало, джамията Кутубия- най-голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Уникална е  търговската улица със занаятчийски дюкянчета и улучките на сука, Площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.

 

Фес

 

Най-старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко; Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, медресето Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия – единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“, която е построена през 859г. като мадраса, е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят.

 

Казабланка

 

Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположен е на брега на Атлантическия океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II – втората по големина джамия в света след тази в Мека.

 

екватор.бг

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14276 |14.04.2016 Избягай от ежедневието в Будва – перлата на Черна гора . 0| 5442 |11.02.2016 Откриват туристическата борса за ваканции и СПА-процедури в София . 0| 8708 |12.11.2014 Валентин Йосифов: Министърът трябва да дефинира и отстоява туристическата политика . 3| 6775 |20.06.2012 Кабинетът дава 15 млн. лв. за туристическа реклама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads