Реклама / Ads
6| 7267 |24.01.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Мартин Димитров за Фрог: Законът за горивата е безобразен, бърка в джоба ни

.
Източник: БГНЕС
Законът за горивата е безобразен.Според него всички малки бензиностанции трябва да бъдат унищожени и да останат само големите. А това ние, потребителите, които купуваме дизел и бензин, ще го усетим пряко на гърба си. Защото като намалее конкуренцията и останат само големите, цените ще скочат. Това е най-страшното. Така че този закон не трябва да бъде отлаган, а зачеркнат.
 

Това заяви за Фрог нюз Мартин Димитров от Демократична България.

 

Задължително трябва да има оставки за хората, които са предложили този закон. Трява да има оставки, защото това е закон, от който вече имаше ефект в посока повишаване на цените нагоривата, без да е влязъл в сила. Има собственици на бензиностации, които след приемане на този закон, вече планираха как да излязат от този отрасъл. За нас, гражданите е важно, държавата да защитава малкия и слабия. Те правят на пазара истинската конкуренция, посочи той.

 

Мартин Димитров коментира и приемането в парламента на Закона за личните данни: Аз съм страшно обезпокоен, защото виждам, че свободата на словото в България е ограничена, а това, което се прави в момента, е нов удар срещу журналистите. Една държава, която приема ограничителни мерки срещу своите журналисти, означава, че демокрацията е застрашена и по-скоро трябва да говорим за автокрация.

 

Посегателството срещу журналистиката е най-знаковият ход, че трябва отново да се борим за своята свобода. Хубаво е, да има вето на президента. Защото при вето са необходими 121 гласа, за да мине пак. Защото в момента не се знае кой как е гласувал. Обикновено законите се приемат с 60-70 гласа. Има ли вето, всеки в пленарната зала трябва да се определи. И да се види кой е подкрепил или не този закон против журналистиката, заяви политикът.

 

Той даде своето мнение и за обвинението за пране на пари срещу Елена Йончева: Никога не бих защитил хора от БСП, защото през годините сме казвали, че е партията, която наложи най-страшните практики в България. Но ме притеснява, без да говоря конкретно за журналистката, притеснява ме общата среда. Тя става все по-зле. Днеска удариха свободата на словото, вчера погнаха хората с различно мнение и получиха обвинение, а няма други обвинени по КТБ, които източиха милиони. Няма обвинения за тях, а за някакви други хорица. Съсипаха кметицата на Младост, без да знаем дали е виновна или невинна. Но ги няма тези, които източиха милиарди от КТБ. Темата е заметена и я няма вече. И затова тези действия на властта изглеждат показни и в крайна сметка смешни, смята Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7269 |22.11.2018 Проф. В. Димитров: Намаляването на субсидията ще направи партиите зависими от олигарсите . 11| 6817 |16.11.2018 Мартин Димитров: Държавата е виновна за високите цени на горивата, удари малките бензиностанции . 9| 8071 |26.09.2018 Мартин Димитров за Фрог: В преговорите с Газпром за България да участва Еврокомисията . 10| 6750 |26.09.2018 Валентин Николов за Фрог: Не зная защо докладът за промяна на договора с „Газпром” се бави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads