Реклама / Ads
2| 6559 |12.05.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

До месец фирма до президента трябва да приключи ремонт за 5 млн. лв.

.
До края на юни софийската фирма „Билд инженеринг В. В. Р.”ООД трябва да приключи окончателно скъпоструващия ремонт на Дома за възрастни хора „Св. Иван Рилски” и на Дома за деца без родителска грижа „Радост” в радомирското село Дрен.
 

Още при възлагането на поръчката, в средата на ноември миналата година се породиха съмнения, че сред 15-те кандидати за усвояването на апетитната сума от 4 681 055 лв. е избрано дружество близко до президента Георги Първанов.
Според сайта „Перник ком” собственикът на печелившата „Билдинженеринг В. В. Р.”ООД Владимир Лазов е родом от миньорския град Перник и е близък приятел на държавния глава. Преди време пак фирмата на Лазов е правила реконструкция и ремонт на стара здравна служба в старчески дом в родното село на Първанов Сирищник. Стойността на поръчката е била за близо половин милион лева, но все още социалното заведение пустее и не се използва по предназначение, говорят хората от района.

На сградите в село Дрен трябва да бъде направена топлоизолация , подмяна на инсталациите, освежаване, фугите на панелната сграда да бъдат санирани за да издържат на земни трусове, както и на покривите да бъдат поставени слънчеви панели. От двете социални заведения твърдят, че ремонтите вървят без да бъдат местени 150-е възрастни и 42-та сираци, но все още не е ясно дали обектите ще бъдат издадени в уговорения срок.

Frognews.bg направи няколко неуспешни опита да се свърже с управителя на фирмата Лазов, но служители от офиса му отговаряха, че го няма, уточнявайки, че всеки разговор с патрона става след предварителни уговорки, тъй като бил много ангажиран.

Електронното издание „Перник ком” припомня още, че името на бизнесмена Владимир Лазов се свързва и със скандалната собствеността на апартамент в столицата, за който се носеха слухове, че е подарен на държавния глава от бизнесмена Петър Манджуков.

Имам нотариални актове за всички продадени апартаменти в единствената жилищна сграда, която съм построил, пише в личния сайт на Манджуков. Това може лесно да се провери, като липсват продажби на президента или членове на неговото семейство. В тази сграда са закупили апартаменти дъщерята на покойния Николай Добрев, апартамент има и бивши¬ят вицепремиер Костадин Паскалев. Останалите собственици са купувачи, намерени чрез фирми посредници.

Преди време журналистът и водещ на предаването по bTV „В десятката” Иво Инджев бе уволнен, защото прочете в ефир съобщение в интернет от неизвестен автор, че Първанов е получил безплатно жилище от бизнесмена Манджуков. Тогава ръководството на телевизията го освободи, защото президентът бил много обиден. И до ден днешен не е ясно дали наистина има такова жилище, чрeз подставени лица ли е получено или става въпрос за клюка около семейството на държавния глава.

Говори се също, че Топлофикация - София по времето на Валентин Димитров, прочул се като Вальо Топлото, е извършила извънпланово топлофициране на въпросната кооперация. Отишли някъде около 2,3 млн лева. На Димитров му било наредено да положи тръбите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5004 |04.05.2010 Божидар Данев: Трябва да сме умерени оптимисти за кризата . 1| 5387 |25.03.2010 В.Рашидов: Ще режа заплати, но и глави, ако трябва . 1| 4649 |10.02.2010 Тотю Младенов прати гръцка фирма на съд . 0| 4979 |01.02.2010 За пет месеца НЕК смени втори директор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads