Реклама / Ads
10| 6886 |15.06.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Местенето на данъчни и митничари ще струва стотици милиони

.
Преместването само на две държавни структури от столицата в провинцията ще струва милиони.
 

Това става ясно от съвместно писмо на Централното митническо управление, което трябва да отиде в Русе, и на Централното управление на НАП, чието преместване е планирано за Велико Търново, в което подробно се аргументира нерентабилността на разселването, съобщава в. „Сега“ Допълнително стотици хиляди ще отиват за командировъчни.

От НАП припомнят, че преди 10 г. пригодяването на готова сграда за нуждите на централното управление е било оценено за над 100 млн. лв. Сметката е правена по повод на провеждането на тръжна процедура за заем от Световната банка, която е прекратена през 2008 г.

"Във връзка с това считаме, че преместването на ЦУ на НАП в друг град, а не само от една сграда в друга, би струвало на държавата и на данъкоплатците много повече пари", твърдят данъчните. Освен това през 2011 г. правителството им е предоставило допълнителна сграда, в която вече са инвестирани средства за ремонт.

Митничарите пък припомнят, че 19 млн. лв. е излязло събирането на митническото управление от две в една сграда в София, тъй като тя е трябвало да бъде пригодена и окабелена за нуждите на структурата, да има специални условия за скъпата и специфична техника на митническата лаборатория.

Сега такава инвестиция трябва да се направи и в Русе. Със сигурност ще има хаос и забавяне на работата, тъй като преместването на сървърите, които трябва да работят нонстоп, ще наложи прекъсване на работата им, а задължителното съгласуване на различни документи между институциите ще става по-трудно и бавно.

Над 350 000 лв. пък ще излизат годишно само командировъчните на митничарите, тъй като експерти на структурата участват ежедневно в различни междуведомствени съвети, комисии и работни групи.

Не по-малко ще са и командировките на данъчните. Още около 760 000 лв. ще е годишният наем на предвидената за тях сграда в Русе от 13 000 кв. м., твърдят от митниците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5954 |02.05.2012 2 май - краен срок за данъчните декларации . 6| 6140 |17.04.2012 Данъчни взеха на мушка 3 000 съмнителни фирми . 4| 5983 |22.12.2011 Акция “Емигранти” стартират данъчните . 3| 5692 |21.02.2011 Стимулират родното земеделие с данъчни облекчения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads