Реклама / Ads
5| 7161 |26.08.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Министър стъпи на египетски плаж в България

.
Министър Нона Караджова и депутатът Иван Алексиев инспектираха екоресурсите на Община Поморие.
 

Незаконното сметище в село Каменар ще бъде закрито, обявиха министърът на околната среда и водите Нона Караджова и зам.-председателят на Комисията по околна среда и води към НС Иван Алексиев пред жителите на населеното място. Това ще стане благодарение на договора за изграждане на регионалната система за управление на отпадъците в регион Бургас, който бе подписан вчера в Община Бургас.

 

Министър Караджова посети Община Поморие по покана на народния представител Иван Алексиев. Тя се запозна отблизо с работата на най-големия калолечебен център на Балканския полуостров СБР-Национален комплекс  ЕАД – филиал Поморие. Разгледа лечебната база, новооткрития египетски плаж, запозна се с лечебните свойства и състав на лиманната кал и методите за прилагане. Заедно със зам.-министър Ивелина Василева и народните представители Димитър Бойчев и д-р Галина Милева посетиха лиманното езеро и мястото откъдето се добива калта. Поморийското езеро е лагуна, над която минава Виа Понтика - една от големите въздушни магистрали на мигриращи птици от цяла Европа.

 

Нона Караджова гостува и в Посетителския център за опазване на Поморийското езеро и Музея на солта, където се запозна с историята и техниките на древния занаят за добиване на сол.



 

В Каблешково министърът видя на място изоставената градина, която ще се превърне в прекрасен детски парк благодарение на спечелен проект по оперативна програма ПУДООС. Кметство Каблешково кандидатства по тази програма по инициатива на депутата Иван Алексиев.

 

Местните жители поставиха на Нона Караджова проблема с канализацията на населеното място. Тя им обясни, че след един месец ще бъде отворена оперативна програма „Околна среда” за населени места от две до десет хиляди души. Каблешково попада точно в тази рамка. За да бъде спечелен проекта обаче Община Поморие вече трябва да има готовност с проекта, а до този момент няма информация администрацията да работи в тази насока. „Това е възможност, която ако бъде изпусната ще е недопустима безотговорност от страна на Община Поморие”, коментира Иван Алексиев.

 

В село Каменар министър Караджова видя как изтича неизползваема минералната вода. Община Поморие не съумя да си вземе от държавата минералния извор, въпреки че имаше тази възможност. „Използването на този природен ресурс може да развие селището, да се отворят и работни места”, коментира Алексиев.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5827 |21.07.2011 Грешка в доклад на МФ вбеси министър Найденов . 28| 6601 |05.04.2011 Министър Найденов показа пухкав хляб за отслабване . 0| 5191 |29.11.2010 Ексминистър оптимист за Бюджет 2011 . 21| 5071 |05.11.2010 Министър Дянков отсвири и пенсионерите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads