Реклама / Ads
4| 7841 |26.06.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Младен Мутафчийски: Министър Димитров с пореден гаф за Слънчев бряг

.
Източник: Вяра Йовева
Тези 300 дка, които министърът на икономиката Петър Димитров иска да прехвърли еднолично на община Несебър са единствената зелена площ в курорта Слънчев бряг и има голяма опасност след това те да се застроят.
 




Това каза председателят на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД Младен Мутафчийски в предаването на БТВ „Тази сутрин”.

По думите му Димитров с прякото участие на неговите съветници и експерти предприемат действия, които са незаконни.

„Туризмът може да убие туризма, тоест трябва да се мисли за бъдещето. Ето защо и КФН излезе с решение, че не би могло да има такова безвъзмездно прехвърляне, въпреки че Министерството на икономиката решава че може”, каза още Мутафчийски.

От своя страна Петър Димитров побърза да обвини ръководството на дружеството, като попита „Защо това дружество е на загуба, защо е спрян тока, защо спряха светофарите, защо има напрежение, защо ръководството е продало 112 хотела, 56 ресторанта и т.н.?”

Мутафчийски коментира, че всичко, което е продавано е било с одобрение на Министерството на икономониката и на Агенцията за приватизация. В същото време 92 млн. лева са инвестирани в същия този комплекс, за които и министерството е наясно, въпреки че сега отправя неоснователни критики.
Той обясни, че дружеството не може да плаща за услуга, за която не са си платили собствениците на хотели.

По думите му министър Димитров с бездействието си създава възможност за корупционни практики.

„Във Варна и Бургас не поискаха Петър Димитров за мажоритарен кандидат, но явно той е дал някакви обещания. И нека министърът да не отправя популистките си обвинения, защото освен с гафове ние не го запомнихме с друго. И нека избирателите да си кажат тежката дума, каза Мутафчийски.
Бордът на Слънчев бряг не иска да изпълнява странните решения на министъра, поясни още Мутафчийски.

Frognews.bg припомня, че преди дни Комисията за финансов надзор (КФН) блокира безвъзмездното прехвърляне на инфраструктурата в комплекса Слънчев бряг, собственост на публичното дружество "Слънчев бряг" АД, на община Несебър.

Надзорът наложи принудителна административна мярка на дружеството да не подлага на гласуване точките в дневния ред от общото събрание, които предвиждаха акционерите да одобрят безвъзмездното даване на активи на дружеството на община Несебър, смяната на ръководството и ликвидацията на самото дружество "Слънчев бряг".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6076 |24.06.2009 Свети Влас за четвърти пореден път домакин на яхтено изложение . 0| 8248 |20.06.2009 Мл. Мутафчийски: Икономическият министър иска да ни изработи предизборно . 3| 5100 |14.09.2007 Петър Димитров: Бумът на цените е преминал, предстои успокояването им . 0| 5445 |03.08.2007 Министър Чакъров се спаразумя с природозащитниците за Иракли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads