Реклама / Ads
1| 4574 |15.03.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Млади предприемачи мерят сили за 100 000 лева

.
Повече от 450 млади предприемачи се включиха във вторият обучителен семинар от конкурса за награда Empower на 11 март 2010 г. Тема на срещата беше "Как да изградим екип от световно ниво и как да разработим печеливш бизнес план", съобщиха организаторите.
 

Наградата за изключителни млади предприемачи се дава от фондация Empower United и с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Първата награда в конкурса е в размер на 100 000 лева, която е солидна основа за развитието на една добра идея в успешен бизнес.

Победителите в конкурса ще имат възможност да се възползват от практическите съвети от страна на опитни професионалисти. Общите условия и документите за участие в най-голямото национално състезание за бизнес идеи на млади хора, са вече достъпни на сайта на фондация Empower United.

Втората месечна среща е част от стратегия за помогане и подготвка на младите предприемачи да развият бизнес идеите си по най-добрия начин. Въпросите, които са били дискутирани най-обстойно са: От какво има нужда един добър екип, за да бъде максимално полезен? Дали екип от световно ниво се изгражда или събира? Как се решават възникнали проблеми при работата в екип? Какви са възможните грешки при изготвянето на бизнес плана и как се подготвя финансовата част? и др.

За да имате успешен бизнес план той трябва да бъде добре обмислен, с аналитични и силни доводи, подкрепящи идеята, която искате да реализирате, споделят някоио от участниците в срещата.

Ппредседателят на фондация Empower United и инициатор на конкурса Томас Хигинс призова участниците да бъдат смели и да развият своите идеи. Неговият съвет е, планът не просто да бъде няколко листа написана хартия, а в основата на онова, което трябва да изградите. Онзи бизнес, който трябва да е работещ и успешен. Само тогава една идея може да се превърне в реалност, смята Хигинс.

Предвижда се до май 2010 г. да бъдат организирани още два свободни обучителни семинара, на които може да присъства всеки, който има желание да научи повече за предприемачеството. На тях ще бъдат поканени като гост лектори изявени бизнес лидери и експерти.

Според инициаторите на семинарите тези срещи  ще помогнат на младите предприемачи да структурират своите идеи и да ги оформят в бизнес план.

Част от предвидените теми за дискусии са: финансиране, ефективен маркетинг и продажби и други, които ще са полезни на участниците при подготовката им за конкурса. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 1 юни 2010 г.

Наградата Еmpower е наследник на най-добрите практики на наградата "Най-добър млад предприемач", организирана от Българо-американския инвестиционен фонд в продължение на 13 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5914 |04.03.2010 Кризата - мащеха за българите, майка за млади богаташи . 0| 4912 |05.02.2010 8 фирми мерят сили за Лот2 на АМ„Тракия” . 1| 4910 |04.02.2010 Български проекти мерят сили в конкурс за предприемачи . 8| 6320 |06.11.2009 Младите българи предпочитат реализация в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads