Реклама / Ads
0| 5665 |27.06.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Много адреналин и силни емоции белязаха Пампорово Байк Фест 2016

.
Над 220 човека от цяла България, Гърция, Македония, Румъния, Франция, САЩ и Великобритания се включиха в надпреварите част от Пампорово Байк Фест 2016. Много адреналин и силни емоции имаше и през четирите дни на фестивала, а организаторите бяха подготвили много приятни изненади и активности за всички.
 

Състезания по форкрос, кроскънтри и спускане, скокове върху въздушна възглавница, безплатен лифт и кино премиера бяха само част от активностите, които събраха стотици любители на планинското колоездене, за откриването на сезона в Пампорово.

 

Състезанията в Пампорово тази година събраха рекорден брой участници в различни дисциплини на планинското колоездене, които премериха сила по трудните и технични трасета на Велопарк Пампорово. При участниците в кроскънтри състезанието се откроиха няколко човека, които постигнаха отлични резултати и заслужено се качиха на първото стъпало на почетната стълбичка. При мъжете елит, най-бърз беше Тодор Ангелов, при дамите най-добре очаквано се класира Анелия Карагьозян.

 

При форкроса след оспорвана надпревара финалната линия първи пресече Никола Христов от отбора на Райдърс Юнайтед. След него финала пресякоха Йоанис Йоано /Гърция/, Димитър Мънев и Андриотис Константинос /Гърция/.

 

Една от най-оспорваните надпревари през уикенда беше тази по трасето за детско спускане. В нея се включиха близо 50 деца на възраст от 9 до 16 години от България и Македония. Децата във всички отделни възрастови групи 10-12, 13-14 и 15-16 показаха много хъс и умения, като се справиха отлично със сложното 2 км трасе. Най-бързи бяха Димитър Мазнейков /10-12/, Йордан Анчев /13-14/ и Григор Вълчанов /15-16/.

 

Неделния ден беше посветен изцяло на състезанието по спускане, където на старта се наредиха рекордния брой от 150 състезатели. Участниците бяха разделени в няколко отделни категории, от които се откроиха няколко основни фаворита. Тази година всички първи места бяха завоювани от родни състезатели. При юношите най-добре на финала се представи Валентин Иванов от отбора на LFF-Благоевград с време 2:48.29. В категорията на мъжете над 30 години най-бърз беше Димитър Гайдов /2:50.28/, а при дамите първа стана Ани Томева с време 3:31.97.

 

В най-оспорваната категория на мъжете на старта застанаха над 70 човека, които показаха много добри резултати. Най-бърз беше Стивиан Гатев от отбора на Байк Хаус, който успя да спре часовника на 2:30.77 и с над 3 секунди преднина заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка. След него се класира Йоан Нейчев от Рам Байкс с време 2:34.40 следван от Росен Ковачев от Гравити.

 

От Велопарк Пампорово подготвят още няколко големи събития, като следващото което предстои е държавния шампионат по спускане и форкрос на 22-24 Юли. От днес Велопарк Пампорово ще работи всеки ден до средата на септември без почивен ден и ще даде възможност на всеки които иска на да покара по отлично подготвените над 30 км специализирани трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10648 |17.05.2016 Избите на „Домейн Бойар“ и „Кортен“ донесоха най-много медали за България от „Световното по вино“ . 0| 6609 |25.02.2016 Пампорово посреща дамския месец с много добри условия за ски и сноуборд и промоционални цени за настаняване . 3| 7193 |10.11.2015 Одиторите на ЕС: България е сред страните, взели неправомерно най-много европари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads