Реклама / Ads
0| 8247 |20.06.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Мл. Мутафчийски: Икономическият министър иска да ни изработи предизборно

.
Младен Мутафчийски Източник: Вяра Йовева
Тази година има известен спад на туристи, но е възможно той да бъде наваксан, прогнозира председателят на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД на прага на новия летен сезон.
 

В комплекс "Слънчев бряг" нещата не изглеждат толкова черни, както обичайно се пророкува в началото на всеки сезон, обяви по ВВТ председателят на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД Младен Мутафчийски. Тази година заради кризата има известен спад на туристи, но е възможно той да бъде наваксан. Компенсаторно пък сега се увеличи обемът на румънските гости, по чиито курорти продуктът е застинал във времето на развития соц, поясни той.

Големите туроператори не гледат броя на местата в хотела, а екстрите, които се предлагат в него и качеството на обслужването. У нас се сблъскват две концепции: изграждане на добър хотелски продукт или развиване на туризъм тип туристическа спалня, на които не се държи за следващия сезон, защото ще дойдат други почиващи. Този втори вид обаче постепенно отива в историята, категоричен беше Мутафчийски.

Слънчев бряг има най-добрата плажна ивица не само по нашето Черноморско крайбрежие, но и в съпоставка с Гърция и Турция, обяви председателят на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД. Такова съчетание на планина с море е налице само по нашите големи курорти като "Златни пясъци и "Слънчев бряг". Презастрояването обаче убива зелените площи, уточни Мутафчийски.

Пред собствените си хотели аз не строя павильони по плажната ивица, колкото и да е доходоносно, и откупувам места от концесионера за плажуващи, които са гости на хотелите "Хелена", добави още той. Мутафчийски призна, че у нас има превъзходни туристически кадри, които обаче отиват да работят там, където им се плаща добре, вкл. и в чужбина. Собствената му практика била да обучава кадрите си навън в признати вериги и да ги задържа, заплащайки им и през зимата извън сезона. Той напомни, че държавите в туристическите страни, като напр. Турция и Гърция, субсидират добрите хотели.



По повод намерението на държавата цялата инфраструктура на курорта Слънчев бряг да бъде прехвърлена безвъзмездно към община Несебър Младен Мутафчийски определи предложеното прехвърляне като незаконно. Вероятно голяма част от близо 1500 миноритарни акционери ще заведат съдебни искове, тъй като, ако сделката стане, тя всъщност ще обезцени притежаваните от тях акции. Дружеството би останало без голяма чат от приходите си, а няма гаранция, че общината няма да продаде след време инфраструктурата, добави още той. Министърът се опитва грубо казано да ни изработи, а и очевидно се бърза преди изборите. Във Варна и Бургас не поискаха м-р Димитров за мажоритарен кандидат, но явно той е дал някакви обещания, поясни още Мутафчийски, добавяйки, че става дума за над 300 декара значителни активи.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4876 |10.04.2008 МВФ: Икономическият растеж на България ще се понижи . 0| 5443 |03.08.2007 Министър Чакъров се спаразумя с природозащитниците за Иракли . 3| 7429 |30.07.2007 Младен Мутафчийски: КПП-тата в "Слънчев бряг" регулират и създават ред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads