Реклама / Ads
5| 5282 |19.08.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Нагли строители по морето чукат и тракат в пика на сезона

.
Броени седмици преди края на летния туристически сезон спокойно и необезпокоявани строителни работници от морските строежи са нарамили чукове, тесли и бормашини и стриктно изпълняват служебните си задължения.
 

Чукат, тракат, боядисват, въобще строителство, макар и както го наричат довършително, си тече. Гледаш и се маеш. На фона на тази идилия се чудиш какво се случва, да не си попаднал в някаква паралелна реалност. Цяло лято се пише и говори за борбата със строителството насред сезона, кметове пускат заповеди и после се бият в гърдите, че в тяхната община всичко е наред и строителни работи в сезона не се извършват, а всъщност нещата са малко по-различни. Така наречените довършителни работи текат с пълна пара.

Ако си лежиш в хотелската стая, почиваш си и изведнъж леглото се разклати и подскочиш от невъобразим шум и трясък, сякаш ти правят дупка в главата с бормашина, то това не трябва да те учудва ако си отседнал в Равда, Несебър, Поморие или Созопол и не само там. Работници се разхождат с талпи в ръце, бъркат смеси, мажат, чукат и т.н. Ако отидеш да се саморазправиш с тях, те успокояват с думите: "Спокойно, ей сега спираме, няма повече. И това важи до след час, два.

ravda_3.gif

И наслаждавайки се на тази "спокойна и релаксираща" атмосфера се чудиш така шумно обявяваните заповеди на морските кметове за стоп на строителството за коя действителност важат, във всеки случай не и за нашата. Ето част от една от заповедите, издадени в началото на сезона на морските кметове: "Инвеститорите трябва да се погрижат също за обезопасяване на обектите и изчистване на тротоарите и уличните платна около тях от строителни материали и механизация. Трябва да бъдат приведени в първоначалния си вид нарушените настилки и да се възстановят засегнатите зелени площи около строежите."

Четеш и се чудиш реално ли е това или не, защото действителността изглежда меко казано съвсем различна. Тротоарите са обсипани с пясък и бетон. Тухли и железа стърчат и покриват пространствата между хотелите. А за зелени площи не можем и да мечтаем. Зеленината е кът в повечето курорти и парковете и градинките вече ги няма. Всичко това е заместено от кал и бетон. Лошото е, че освен лошата гледка вече трябва да търпим вместо шума на морето, този на различни строителни дейности дори и в пика на сезона. Frognews.bg  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 11350 |29.07.2008 Находчиви безработни нарамиха металотърсачи и хукнаха към морето . 2| 5973 |26.06.2008 Ученици и пенсионери бачкат здраво по морето . 2| 5416 |19.05.2008 Полиция спря строителите в още два морски курорта . 0| 5546 |28.02.2008 Изграждат ски писта на морето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads