Реклама / Ads
0| 4456 |27.03.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Най-добрите фрийстайл скиори и сноубордисти мерят сили на Пампорово през уикенда

.
Над 120 са записаните за участие до момента в първото издание на „Pamporovo FreestylerZ”
 

От 29 до 31 март в Пампорово ще се проведе първото издание на фрийстайл ски и сноуборд  състезанието в дисциплина слоупстайл  „Пампорово Фрийстайлърз“. Заявка за участие към момента са дали някои от най-добрите родни състезатели от цялата страна, а  броят на записаните вече надхвърля 120 човека.

В състезанието ще участват деца, младежи и големи на възраст от 6 до 50 години, като за различните възрастови групи ще има три отделни старта. В петък ще бъде състезанието за деца в категории до 8 годишни, до 11 годишни, до 13 годишни и до 15 годишни.

В събота ще бъде състезанието за юноши и девойки до 19 години и мъже и жени над 20 години, а неделният ден е отреден на ветераните, като интересното при тях е, че ще бъдат оценявани от победителите при децата в предходните дни.

Слоупстайл дисциплината е много атрактивна, представлява комбинация от трикове и скокове  изпълнени по специално изградено трасе и се оценява от съдии. Арена на надпреварата ще бъде Пампорово Сноупарк, изграден на писта номер 1 „Малката стена“.

Трасето е с дължина около 700 метра и включва 5 отделни секции с няколко големи скока, съоръжения за пързаляне, както и първия за страната ни изграден „Спайн“, който представлява голяма пирамида с възможност за скачане от всички посоки.

За призьорите в отделните възрастови групи има подготвени много парични и предметни награди, осигурени от спонсорите на събитието – Пампорово АД, Monster Energy, Drop IN, Scott България, DoppelHerz и Tatratea. Сред наградния фонд има осигурени 700 лева в брой, както и чифт чисто нови ски Faction, създадени лично от световно известния Кандид Товекс.

През целия период във финалната част на трасето до влека на Малката стена, ще има специална зона за участници и публика, където ще има музика и всеки свободно ще може да наблюдава атрактивните изпълнения на състезателите.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5064 |28.11.2018 За седма поредна година бяха отличени най-добрите български фирми В конкурса, организиран от Първа инвестиционна банка, се включиха близо 300 фирми . 2| 4972 |05.11.2017 Ски-курортите ни сред най-добрите в Европа . 1| 5127 |25.11.2016 За пета поредна година бяха отличени най-добрите български фирми . 1| 6821 |05.05.2016 За Ренесанса на българските винари-майсторски клас с най-добрите български енолози в рамките на виненото изложение SPRING WINE TASTING

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads