Реклама / Ads
0| 7519 |02.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Най-големият туроператор в България - АБАКС засилва позициите си за дестинация Дубай

.
АБАКС пусна в продажба и специален чартър от Варна до Дубай, който се радва на огромен интерес. От 01.10 стартира изпълнението на най-добрата програма на пазара: ДУБАЙ от А до Я, която се предлага с 3 включени допълнителни екскурзии. Ще имате възможност да се насладите на смесица от култури между новият и стар град на Дубай. Най-модерната и най-желана туристическа дестинация ще ви поднесе много и неочаквани изненади.
 
Разходката ще продължи към прекрасният Палмов остров, където ще имате възможност да разгледате невероятният проект за милиарди долари на хотел Атлантик. Ще видите  най-високата града в света – Бурдж Халифа, в основата на която се намира и най-големият търговски център в цвета Дубай Мол,ще разгледате  най-старият пазар в Дубай , представляваща голям пазар за злато и златни бижута.

Друго изкушение е пътуване до  Шарджа  едно от седемте емирства, образуващи Обединените Арабски Емирства. Макар и трето по големина, Шарджа е емирството с най-богатата и интересна история. То се простира на площ от 2600 км2, разположено между Дубай и Ажман. Управлявано е от фамилията Ал Касими. Шарджа е обявена от ЮНЕСКО през 1998 г. за културната столица на арабския свят, което не е случайно. В емирството ще се натъкнете на изобилие от културни фестивали, търговски изложения, образователни конференции и над 20 музея, прочути с прекрасните си колекции, артефакти и различни произведения на изкуството. Тази заслужена титла е подкрепена и от усилията на местните университети да превърнат третото по големина емирство във водещ академичен център.
 
Особено атрактивно е посещението на  Абу Даби - най-голямата от седемте перли в огърлицата на Обединените Арабски Емирства и се намира само на около 100 км. от Дубай. Макар, че не блести колкото Дубай, не бива да бъде подценявана. Това е най-богатото емирство и именно на неговия петрол страната дължи днешния си възход. Построено на естествен, остров Емирство Абу Даби е известно със своята богата зеленина и джамията в Обединените Арабски Емирства – „Шейх Зайед“, и 6-та по големина в света.  Нейните извити арки символизират мавританската архитектура, а минаретата са класически арабски.  

Посещение на вълшебната градина. Градината на чудесата в Дубай е най-впечатляващата и голяма градина в света с приблизително 45 милиона цветя, разположени на 72 км2 площ. Това приказно място разкрива пред очите на гостите си величествени хоризонтални и вертикални цветови гледки. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив. Градината експонира разнообразие от цветя, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други. Флоралните мотиви се сменят всеки сезон, така че завърналите се посетители да изпитат напълно ново изживяване. Дубай се стреми да привлече милиони туристи всяка година, като голяма част от тях изкушава с цветните градини.

Изпълнението на програмите за ДУБАЙ и специалните цени са гарантирани!
https://www.abax.bg/?p=32096
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6898 |01.08.2017 Белградският ”Blic”: Македонците не искат България . 0| 6284 |31.07.2017 Бул. „България” в столицата ще замръква с ново улично осветление . 0| 5024 |31.07.2017 Опашки от тирове на граничните пунктове между България и Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads