Реклама / Ads
0| 5011 |07.04.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

М.Найденов: И Станишев носи отговорност за заменките

.
Мирослав Найденов
Всички заменки над 100 дка са ставали с разрешение на МС. Юруков е бил подчинен на министър-председателя и за неговите действия отговорност би трябвало да носи премиера. Така коментира казуса със заменките в студиото на PRO.BG земеделският министър Мирослав Найденов.
 

По думите му до момента единственият посочен за виновен за заменките на гори е бившият председател на ДАГ Стефан Юруков, но той едва ли е действал сам. Тъй като МС се председателства от министър-председателя,  следвайки логиката, отговорен за голяма част от заменките би трябвало да е и бившият премиер Сергей Станишев.

Без да се  ангажира с мнение дали е виновен и дали трябва да бъде подведен под отговорност, Найдено споделям виждането, че трябва да се носи отговорност и от ръководителя на Стефан Юруков, който в случая  е Сергей Станишев, той трябва да понесе отговорност за заменките”, обясни земеделският министър.

С още 2 милиарда лева може да набъбне дефицитът в бюджета, прогнозира още Мирослав Найденов.

"Става въпрос за договори по обществени поръчки в различни министерства без да бъдат осигурени средства от републиканския бюджет. Има подписани договори за над 2 милиарда лева, без да бъдат осигурени от бюджета. Сега нашето правителство трябва да ги плаща”, обясни министърът.

По другата „гореща” тема – инкриминирането на насилието над животните – земеделският министър съобщи, че предложенията за такива промени вече са готови. При проява на особена жестокост, водеща до смърт или трайни увреждания на животното, наказанието, което се предвижда е затвор от една до три години и глоба от 5 хиляди до 15 хиляди лева. При рецидив или ако деянието се извършва пред малки деца или вреди на трети лица, наказанието се увеличава – от 1 до 5 години затвор и глоба от 10 хиляди до 30 хиляди лева, обясни министър Найденов.

"Надяваме се да можем да съберем необходимото мнозинство в Народното събрание и да приемем тези текстове”, допълни земеделският министър Мирослав Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7501 |18.12.2009 Братът на Станишев в афера за милиони? . 2| 4781 |04.08.2009 Харчат пари от НЕК с разрешение на Станишев . 1| 5248 |03.08.2009 Пенсионери и безработни заложници на кабинета “Станишев” . 0| 4942 |14.07.2009 Еспремиерът Станишев подписа договора Набуко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads