Реклама / Ads
28| 5747 |16.04.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

М. Найденов: Цените полудяха

.
Мирослав Найденов
Време е като гражданско общество ние да се ориентираме по цените и да бойкотираме тези големи цени, защото сега, когато сме ги качили на сайта, хората могат да се ориентират. Крайно време е всички да разберат, че трябва да се печели от оборот. Не знам колко време трябва да мине, за да се случи това, но ние ще продължим в тази посока.
 

Това каза Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните в интервю за предаването на Дарик радио „Седмицата” .

Каквато и да е надценката по веригата, тя в никакъв случай не остава за производителите.

Оборотът по време на празниците е много голям и много трудно търговците могат да пробутат нещо старо. По-скоро опитват другото – на принципа „ден година храни” те буквално да спечелят на гърба на потребителя, каза още министърът.

Ние направихме анализ и от него е видно, че цените „полудяха”, каза той. Според Найденов няма как изкупната цена на агнешкото, да е 5 лева за живо тегло, а да ни го продават по 15 лева в магазина. Някой по веригата се опитва да печели на наш гръб. Трябва в цялото това нещо да има определен морал. Великден не се празнува само в България, има го и в Гърция, но вижте какво правят техните търговци, каза той.

Крайно време е българите да бойкотират тези цени, за да спре това нещо веднъж за винаги, призова министърът на земеделието.

По повод информациите за разликите в предлаганите храни на пазаите в Източна и Западна Европа Мирослав Найденов коментира, че БАБХ може да прави констатации за храни, които се произвеждат и продават само в България. В този смисъл ние не можем да сравним храните, които се продават в Германия с тези на българския пазар, поясни той.

Ще поискаме официален отговор дали има разлики и ако това е така ще поискам този отговор и от производителите, вече официално, защото вчера четох някои от техните позиции по медиите. Ако това се докаже, мисля, че България няма да остане безучастна, закани се Мирослав Найденов.

Щом казахме стоп на „дупетата” (изрезките от салами) ще кажем стоп и на второто качество храни за българския пазар, обеща земеделският министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5218 |10.04.2011 М. Найденов: Ще има заграждения по границата с Турция . 9| 5026 |04.04.2011 Найденов се закани да спре скока на цените по Великден . 6| 6386 |01.04.2011 Тр. Трайков: Извънредна е ситуацията с цените на горивата . 10| 7390 |30.03.2011 Трайков подозира "Лукойл" в спекулативно вдигане на цените

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads