Реклама / Ads
Frognews
1| 4197 |20.01.2009

НАП инспектира в Боровец

.
С 12 акта за нарушения са приключили първите седем дни от проверката на Националната агенция за приходите. Пет от тях са само при едно заведение.

От началото на миналата седмица пет екипа от НАП-София следят дали търговците в курорта Боровец спазват данъчните и осигурителни разпоредби, съобщиха от пресцентъра агенцията. 
С 12 акта за нарушения са приключили първите седем дни от проверката. Пет от нарушенията са установени само в едно от заведенията. Укриване на реалния оборот чрез неиздаване на касови бележки, липса на контролни ленти, на дневни или месечни отчети, липса на трудови договори, неподадени данни към НАП за наетите служители и неплатени осигуровки за тях отново са сред преобладаващите нарушения, констатирани в търговските обекти, се казва още в съобщението. 
През седмицата е осъществено постоянно наблюдение и проверка в 27 обекта. Инспекторите се натъкнали на търговец, който започнал работа в началото на декември и въпреки че имал фискално устройство, до влизането им в обекта не е отчел на него нито една продажба. След постоянен тридневен контрол в заведението се установило, че реалните дневни обороти възлизат на 1200-1300 лева. 

nap_borovec_1.jpg
В друг обект било констатирано съществено разминаване между отчетените от фискалното устройство обороти и декларираните през м.г. приходи. При 500-600 лева дневен оборот по време на проверката, търговецът декларирал едва 7000 лева приходи за цялата 2008 г. В обекта били констатирани и липса на свидетелство за регистрация на фискалното устройство, липса на контролни ленти, на дневни отчети. Оказало се и че работещите в заведението нямат сключени договори, за което ще бъде уведомена Инспекцията по труда. 
В резултат на тридневното постоянно наблюдение на столичните инспектори в друго заведение, оборотът му се повишил 4 пъти - от 200-300 лева на 800-1200 лева. Били хванати и работодатели, "забравили" да внесат осигуровките на наетите от тях лица. Един от тях вече се издължил на хазната и още на следващия ден представил на инспекторите платежни документи за внесените осигуровки. Проверките в Боровец ще продължат до края на февруари. Frognews.bg

nap_borovec_1_2.jpg  снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Властта отказа да инспектира строежите на Рила 1| 4606 |22.08.2008 . Румънците се насочват към Боровец и Банско 0| 4375 |02.12.2007 . "Супер Боровец"- възходи и падения 2| 9772 |17.10.2007 . Супер Боровец не засягал нито една защитена територия 0| 4304 |11.10.2007

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ