Реклама / Ads
11| 4984 |16.08.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

НАП взе на прицел 47 яхти на морето

.
47 собственици на яхти в пристанищата на курортите Св. Влас и Несебър проверяват данъчните инспектори на Националната агенция по приходите (НАП), съобщавата от приходното ведомство.
 
Регистрационните номера на луксозните лодки са записани от инспекторите, а информацията е изпратена до Морска администрация, за да се установи кои са собствениците. След това приходната администрация ще направи проверка за съответствието на доходите на притежателите и при установени нарушения на фирмите и физически лица ще бъде направена ревизия.

През 2009 година, след като от НАП обявиха, че започват проверки на собствениците на 230 луксозни яхти, едни от най-едрите бизнесмени в този бранш – братя Диневи, заявиха, че подобна акция „ще унищожи един прохождащ бизнес с голям потенциал“. „Диневи груп“ държи пристанището именно в Свети Влас.

През март тази година пък от НАП съобщиха, че собственици на яхти и скъпи лимузини от София дължат 11 милиона лева данъци и осигуровки. Тогава беше уточнено, че са проверени 22-ма притежатели на яхти и 34 на луксозни коли, в това число и бентлита.

Днес от данъчната агенция обявиха още, че продължават и проверките в заведенията по Черноморието, като оборотът в инспектираните обекти най-често е нараснал от 2 до 6 пъти. При проверка на ресторант в Слънчев бряг е установено, че собствениците декларират месечен оборот в рамките на 1400-2400 лв., а по време на проверката, само за една вечер, той е скочил на 3000 лв. – увеличение от над 50 пъти.

По време на проверка в Сандански през уикенда пък данъчните са се натъкнали на ресторант, който работи без задължителния по закон регистриран касов апарат. Собствениците на ресторанта са нападнали двамата инспектори на НАП. Случаят е предаден на прокуратурата.

„Всеки, който нарушава закона или се опитва по насилствен начин да се противопоставя на него, ще бъде предаден на органите на реда“, коментира изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. Той предупреждава, че държавата ще продължава да бъде безкомпромисна към подобни нарушения и прояви.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 10621 |19.07.2011 Апартамент на морето - колкото кола на старо! . 3| 4955 |03.07.2011 Бирници погнаха високооборотни заведения по морето . 2| 6138 |30.05.2011 Липсват концесионери по морето . 5| 5055 |24.10.2010 Заведения по морето прецакали държавата с 16 млн.лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads