Реклама / Ads
0| 5232 |21.04.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Недвижимите имоти в България са магнит за чуждите инвеститори

.
България се смяташе едва ли не за предградие на Съветския съюз, наричаха я 16-ата република, коментира днес специализираното електронно издание "Ристейт".
Оттогава настъпиха много промени, неизменна остана вис
 
България се смяташе едва ли не за предградие на Съветския съюз, наричаха я 16-ата република, коментира днес специализираното електронно издание "Ристейт".
Оттогава настъпиха много промени, неизменна остана високата привлекателност на страната за туристи. А сега и за инвеститори, категорични са специалистите.
Българските курорти днес привличат евро и фунтове като магнит.
Специалисти смятат, че тайната на тази популярност на българските недвижими имоти се дължи на факта, че това е сравнително нов пазар, който предлага оптимална комбинация от политически, икономически и природни фактори.

За оценяващите инвеститори присъединяването на тази страна към Европейския съюз през 2007 г. не е трябвало да се случва. Политическите рискове са сведени до минимум; недвижимостта все още остава недооценена, което създава потенциал за ръст на доходите с вложен капитал, така и за получаване на доходи от даване под аренда.
Според оценките на специалисти от американската Pramerica Real Estate Investors, пазарът на недвижими имоти влиза в петицата на най-перспективните в света. Нивото на данъчно облагане е едно от най-ниските в Европа.
България е на трето място по привлекателност за инвестиции в недвижимо имущество. Това показва проучване на лондонската консултантска компания за недвижими имоти Асец, поместено във вестник "Сънди таймс" и цитирано от БТА.
Първо място в класацията заема Полша, а второ - Великобритания. След България на четвърто и пето място се нареждат съответно Франция и Турция, предаде Mediapool.
Печалбата в съответствие с инвестираната в недвижими имоти сума е 165% за Полша, 63% за Великобритания, 54% за България, 51% за Франция и 45% за Турция. При проучването са били взети предвид пазарните цени, печалбата при отдаване под наем и капиталовия растеж, уточнява "Сънди таймс".
Британското издание "Обзървър" нареди миналата седмица България на първо място в подобна класация, припомнят турските печатни и електронни издания. Според проучването на "Обзървър" България е най-привлекателната страна за капиталовложения в недвижимо имущество, следвана от Кабо Верде, Естония, Турция и Бразилия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6018 |08.05.2007 Акценти от новините за имоти . 0| 5921 |13.05.2007 Преглед на новините за имоти . 0| 5288 |14.05.2007 Американски издания рекламират България като евтина дестинация . 0| 5721 |16.05.2007 Анелия Крушкова, председател на ДАТ: Всяка нестабилност в България отблъсква туристите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads