Реклама / Ads
3| 5977 |27.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Нежни синдикати: КНСБ помоли правителството за ”по-активна политика” по доходите

.
КНСБ настоява за по-активна и по-обхватна политика на правителството по доходите и заплащането на труда. Това обявиха днес на пресконференция президентът на КНСБ Пламен Димитров и главният икономист на синдиката Любен Томев.
 
Синдикалистите определиха обещанията на Борисов за 650 лева минимална и 1500 лева средна заплата след 4 години като "атрактивен анонс". И нежно размахаха пръст на правителството:

"Тези цели не отразяват намеренията за ускорено приближаване към средноевропейските равнища на заплащане на труда. КНСБ настоява за постигане на 60 процента от средноевропейското равнище на благосъстоянето в края на мандата на правителството", деликатно се изказа Любен Томев.

От КНСБ не пропуснаха да похвалят кабинета за намерението за намаляване на дълготрайно безработните с най-малко 30 на сто. Синдикалната организация е против заложеното замразяване на всички парични помощи и обезщетения, плащани от бюджета на ДОО / 340 лева за отглеждане на дете до двегодишна възраст, 540 лева еднократна помощ при смърт на осигурено лице, както и 7,20 лева минимално обезщетение при безработица/.

Според синдиката управленската програма на правителство на Борисов за първи път е толкова подробна и структурирана. Нека припомним, че куп икономисти и финансисти определиха същата тази програма като "приказки без покритие" заради липсата на разчети откъде ще дойдат парите за предвидените плащания по социални програми.

Така КНСБ хем отби номера да оцени работата на правителството, хем се изхитри да го хвали така, сякаш е на заплата при него. А може би това наистина е така?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4190 |27.09.2017 Синдикати: Проблемът не е в клас прослужено време, а в липсата на кадри . 1| 4128 |27.09.2017 Корнелия Нинова: Паралелната държава е в правителството . 1| 3982 |18.09.2017 Жельо Бойчев: Правителството нямат силна страна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads