Реклама / Ads
16| 7004 |01.04.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Николина Ангелкова: Мислим за безплатни шезлонги и чадъри за българи при късен летен сезон

.
Николина Ангелкова
Разработват се кризисна рекламна стратегия, работи се он-лайн. Основно се разчита на вътрешния пазар и българите. Правят се изчисления за варианти на ваучери и дори за безплатни шезлонги и чадъри само за този сезон, ако има късен летен сезон.
 

Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ министърът на туризма

Николина Ангелкова. 

 

Туризмът изживява най-тежката си криза. Ситуацията е изключително тежка за целия сектор. В една такава тежка ситуация, ние сме обединени и търсим балансираните решения.

 

Тя посочи, че никой не е виновен, че сме в такава ситуация и секторът не функционира. Ангелкова подчерта, че на първо място е здравето на хората.

 

„Ако преодолеем кризата, ще излезем много по-силни. Аз съм оптимист по природа и вярвам, че ще се справим. Обвиненията няма да ни помогнат. Ситуацията е динамична“, подчерта тя.

 

„Следваме всички указания на ЕК. Затова изготвихме препоръки, заедно с КЗП. Предвиждаме мярка за частично подпомагане на бизнеса. За съжаление до 13 юни няма да има възможност да се възстановяват суми, предплатени предварително за нереализирани почивки. Препоръчвам да се поиска ваучер, който дава възможност за 24 месеца по избор на потребителя, да се потърси възстановяване на средства, другата опция е алтернативно пътуване“, обясни Ангелкова.

 

Министърът на туризма призна, че целият свят се върти в един омагьосан кръг във връзка с предплатените почивки.

 

„Много е трудно. На ден получаваме по 200 сигнали от потребители. Надяваме се тези, които имат възможност да подпомогнат българския туризъм с този ваучер. Време е да се върнем към дискусията за гаранционния фонд в туризма. За да може в една непредвидена ситуация, да има възможности и за потребителите и за туроператорите“, каза тя.

 

По думите на Ангелкова повечето компании очакват загуби между 50 и 100%. „Предвижда се съкращаване на персонала или изпращане в платен отпуск. Само 10% от компаниите не предвиждат подобна мярка. Ситуацията е изключително тежка. Тя призова тези фирми да се възползват от държавната помощ 60 на 40“, каза Николина Ангелкова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6091 |26.09.2019 Ангелкова: Търговска тайна са загубите на хотелиерите и транспортните фирми у нас . 9| 5628 |25.09.2019 Ангелкова: Трябват законови промени, така че да имам допълнителна застраховка за туроператора . 7| 11048 |27.02.2019 Експерт контрира Ангелкова: Държавата не съучаства в Туристическия бизнес, вървим към катастрофа . 8| 6605 |10.03.2018 Ангелкова: Над 19 хиляди руски туристи са избрали България за зимна почивка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads