Реклама / Ads
17| 10798 |22.10.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

К. Нинова: Твърдо данък лихва пада

.
Корнелия Нинова Източник: Булфото
Не помня снощи колко късно се прибрах от резиденция Лозенец. Убедена съм, че имаме един много смислен бюджет. Съвсем нормално е двете партии, които подкрепят кабинета, да се събираме и да обсъждаме толкова важни теми, като бюджета.
 

Това каза пред Корнелия Нинова от БСП в сутрешния блок на TV7. Тя коментира среднощната среща между БСП и ДПС по повод съставянето на Бюджет 2014.

"До края на седмицата бюджетът трябва да е факт. Тази среща беше за последни уточнения на цифрите и харчовете. Бюджетът е разумен. Разходите са покрити с достатъчно приходи. Залагаме с 1,4 млрд. лева повече приходи от данъци. Тези пари ще дойдат от нормалното икономическо развитие, борбата със сивата икономика и борбата с контрабандата. Това е един компактен пакет от мерки, който съм сигурна, че ще проработи", убедена е Нинова.

"Имаме предизборни ангажименти, които съм сигурна, че ще изпълним. Говоря специално за социалната сфера, по която съм специалист. Полагаме всички усилия, за да дадем коледни добавки. Припомням, че работим с бюджета на Симеон Дянков, в който не е предвиден нито един лев за това. Трябва да намерим тези пари от друго място, категорична беше соцдепутатката.

Направихме много в социалната сфера и ясно показахме, че дори в политиката на икономии може да се отпускат пари за социалната сфера. Крайно време е в политиката да започнем да изпълняваме обещанията си.

Твърдо заявявам, че до края на мандата на правителството данък лихва ще падне. Ние като опозиция бяхме против този данък. Постъпленията от него са сериозни и в момент на криза финансовият министър не може да се откаже от тези свежи средства. Обещавам, че постепенно ще намаляваме лихвата по този данък и до три години той ще изчезне, категорична беше Нинова.

Не сме забравили ангажимента си и ще създадем 250 000 работни места. С първия самостоятелен бюджет на кабинета "Орешарски" искаме да покажем на хората, че има и друг път, и други възможности. Отново повтарям, че трябва да почнем да спазваме обещанията си. С ДПС имаме различия по плоския данък, но до края на мандата ще въведем семейно подоходното облагане", завърши Нинова.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7966 |29.10.2012 Банките започнаха с примамливи предложения без данък лихви . 0| 5958 |24.10.2012 Без данък „лихва” върху детските влогове . 7| 5996 |22.10.2012 Данък "лихва" вече работи за хазната . 9| 7288 |12.10.2012 Имало поне 10 начина на заобикаляне на данък лихва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads