Реклама / Ads
1| 4664 |05.08.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Нищят спирането на тока в Слънчев бряг

.
Сдружение "Съюз на собствениците" в курорта "Слънчев бряг" се среща днес с ръководството на електроразпределителното дружество EVN. Загубите след аварията на 5 юли - огромни.
 

 

Поканата за тази среща е отправена от собственици на хотели и ресторанти в курорта, които ще търсят обезщетение от електроразпределителното дружество EVN за пропуснати ползи и за нанесени щети.

В резултат на аварията, която гостите на комплекса и хотелиерите преживяха на 5 юли 2008 г. и прекъсването за повече от 4 часа на електричеството на територията на община Несебър, загубите за курортния комплекс са огромни. Представителите на сдружението ще настояват на срещата да бъде обсъдена възможността на туристическите обекти в комплекса да бъде даден статут на приоритетен и първокласен потребител, като това залегне в клаузите на сключените договори. Предвижда се двете страни да обсъдят конкретни мерки за обезщетение на хотелиерите и ресторантьорите в комплекса. Съюзът на собствениците в курорта "Слънчев бряг" се закани да заведе съдебен иск срещу електроразпределителното дружество EVN.

slan.brjg_1.jpg  снимка Вяра Йовева

Frognews.bg напомня, че след инцидента на 5 юли чужди граждани, които почиваха в Слънчев бряг, заявиха, че ще съдят България заради липсата на ток Тогава на хотелиерите се наложи да дават суха храна и минерална вода на заседналите в асансьорите на хотелите чужденци, почиващи в базите на община Несебър. Пет часа курортите останаха без ток заради повреда в 110-киловолтов електропровод на Националната електрическа компания, което се случи за пръв път през активния туристически сезон. 

Междувременно стана ясно, че в резултат на извършени проверки в периода от средата на юни до средата на юли тази година в 127 обекта само на територията на курортен комплекс Слънчев бряг били установени 18 случая на неправомерно използване на електрическа енергия. Това съобщиха от електроразпределителното дружество EVN. В резултат на това допълнително били фактурирани 2,3 GWh eлектроенергия на стойност около 400 000 лева. Проверките са част от засиления енергиен контрол по обекти на Южното Черноморие в рамките на проекта "Съюз с коректния клиент". В рамките на този проект се предвижда прекъсване на елeктрозахранването на всички нередовни клиенти в района на Южното Черноморие. Програмата цели и предотвратяване на допълнителни разходи за клиентите за възстановяване на електричеството чрез навременно плащане на сметките за ток. За да се избегнат допълнителни разходи дружеството апелира към клиентите да заплащат навреме своите сметки. От компанията напомниха, че за да отговори на силно завишената консумация на електроенергия в черноморските курорти, бурният икономически растеж през последните години и масираното строителство в региона, ЕVN Bulgaria е инсталирала 2 мобилни подстанции - в районите на Слънчев бряг и Созопол на стойност 7 милиона лева, които били част от инвестиционната програма на EVN Bulgaria за региона на Южното Черноморие през 2008 г. Общата сума на инвестициите през тази година в региона щяла да достигне 22,5 млн. лева. В ход е изграждането на 4 нови възлови станции - една в района на Свети Влас, една до Созопол и две в региона на Царево.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5595 |31.07.2008 Собственици на хотели в Слънчев бряг разгневени на Крушкова . 5| 5484 |23.07.2008 Хотелиери искат среща с EVN заради авариите с тока в Слънчев бряг . 6| 4968 |14.07.2008 Туристите предпочитат Слънчев бряг пред Златните . 2| 7139 |02.07.2008 Спасители в Слънчев бряг се натискат да работят по басейните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads