Реклама / Ads
0| 7192 |27.08.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Нов завод повишава производството на „Кингс Табако” с 60 процента

.
Новият завод на фирмата
С над 60 процента ще се увеличи производственият капацитет на „Кингс Табако” догодина с изграждането на нова фабрика.
 

Инвестицията в проекта възлиза на 45 милиона лева, а въвеждането в експлоатация ще бъде факт през 2012 година. В условията на зараждаща се втора финансова криза, производствено-административният комплекс на „Кингс Табако” ще отвори нови 400 работни места. Модерните технологии, които ще се използват в новите цехове, ще поставят и нови стандарти, що се касае до високо качество на цигареното производство.

Проектът на фабриката предстои да бъде реализиран на обща площ от 73 383 квадратни метра. Разгърнатата площ на производствената част е 11 500 квадратни метра, в които са предвидени цехове за първична обработка на тютюна, производство на цигари и опаковане, както и административно-битови помещения. Високостелажните складове за суровини и готова продукция са изцяло автоматизирани. В плана е заложен и изключително модерен логистичен център. Комплексът ще разполага с обширен паркинг, а на 15 хиляди квадратни ще бъде разположен зелен парк с допълнителни възможности за почивка на служителите и работниците.

 

Проектът на новата производствена база е дело на Inno.tab – немска компания, специализирана в независимите консултации и решения в областта на тютюневата и цигарената индустрия. Главен консултант на мащабната инвестиция е д-р Фрийдеман Ройтер, който има почти 30 годишен опит в сферата. За техническото оборудване „Кингс Табако” сключват договори с няколко огромни концерна от Италия, Гърция, Германия, Холандия, като всички те са се доказали като лидери в производството на машини за преработка и производство на тютюневи изделия.

 

Необходимостта от новата производствена база е породена от повишеното търсене на продуктите на „Кингс Табако”. С над 200 процента са се увеличили продажбите за последната година на компанията на външните пазари, които вече включват повече от 30 държави. В България също е отчетен ръст на търсенето на марките King, Merilyn и Corset. „Надяваме се с новата фабрика да успеем да удовлетворим търсенето на продуктите ни. Освен това до края на годината предвиждаме да пуснем още 3 нови марки, 2 от които освен на международния, ще се предлагат и на българския пазар. През 2012 година портфолиото ни ще се увеличи с още 5 бранда. Това са причините, които наложиха създаването на нов производствен комплекс със значително по-големи мощности.”, коментираха от Кингс Табако.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5046 |18.04.2011 Окончателно затвориха Оловния завод в Кърджали . 3| 5270 |01.03.2011 Безработицата у нас продължава да се повишава . 26| 12611 |01.09.2010 Щерка на Софиянски прави завод за 6,5 млн. лв. . 3| 5115 |11.01.2010 Тютюнопроизводството - отрасъл без алтернатива?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads