Реклама / Ads
0| 5184 |04.01.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Нова година пак създаде хаос в курортите

.
Зимните курорти и тази Нова година се оказаха претъпкани, кръчмите отпращаха клиенти, а пистите бяха почернели от скиори. Това, разбира се, както при всеки празник създаде редица неудобства и доста хотелиери се оказаха неподготвени.
 

Тази година празниците отново бяха повод хотелиери и ресторантьори масово да вдигнат цените на предлаганите от тях пакети и куверти. Разочарованието у много клиенти, обаче дойде от несъответствието между качеството на предлаганите услуги и продукти и ценоразписа. В зимните ни курорти един обикновен обяд например в пиковите 30, 31 и 1 януари се оказа лукс, който не всеки успя да си позволи, поради простата причина, че масово кръчмите бяха претъпкани и персоналът им отпращаше гладните клиенти, въпреки високите цени. Така нервни и разочаровани туристите щъкаха по улиците на Банско, Пампорово и Боровец.

Навалицата по пистите също беше непоносима. За влекове и лифтове се виеха опашки, наподабяващи тези за луканка и суджук във времената на соца. „От това струпване на желаещи да карат ски по празниците не можем да направим и три четири спускания по пистата на ден”, коментира недоволен турист пред Frognews.bg.

Крайпътните семейни ресторантчета също се пукаха по шевовете. Закъснели поръчки, буйни нервни клиенти, но въпреки това чакащи за места можеха да се видят край големите шосета на страната. Хем казват, че ден година храни, хем пак както при всеки празник хаосът е пълен.

zima.jpg

В спа курортите положението беше същото. Желаещите да ползват масажи и други релаксиращи процедури пак се оказваха повече от тези, които можеха да поемат някои хотели, например в Огняново, Хисар или Велинград. Задъхани камериерки тичаха от стая на стая и въпреки това не липсваха оплаквания от недоволни клиенти.

Фрапиращо както всяка нова година у нас беше това, че услугите са с четири или пет пъти по-скъпи. За тези цени обаче клиентите не получаваха нищо по-добро и по-различно от обикновенно предлагащото се. Даже разочаровани от празничната си вечеря на Нова година имаше доста. Офертите надскачаха 100-200 лева, а храната от скромна по скромна. В Комисията за защита на потребителите постъпваха стотици оплаквания от недоволни и излъгани клиенти.

Разбира се, имаше и изключения, където условията бяха добри, а спокойствието осигурено. Но това бяха единици хотели предимно с 4 и 5 звезди. Капакът на новогодишните неволи за някои беше натрупалият внезапно сняг. По шосетата се извиха километрични опашки от коли, а катастрофи можеха да се видят на всеки по-остър завой. Празнуващите в планинските хижи на места все още не могат да се прибарат по домовете си. И какво ни остава да си пожелаем следващата Нова година нещата да се по-уредени и хаосът навсякъде да е по-малък.
Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7328 |25.12.2007 Празнуваме Коледа у дома, за Нова година хващаме пътя . 1| 6153 |03.12.2007 The Banker определи УниКредит Булбанк за "Банка на годината в България" . 0| 5084 |13.11.2007 Офертите за Нова година наполовина разпродадени . 0| 5174 |07.11.2007 До края на годината стартира програмата за туризъм на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads