Реклама / Ads
6| 8127 |16.12.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Новата година в чужбина по-изгодна от родната

.
Михаил Кръстев, оперативен мениджър в „Караджъ Турс" и управителя на туристическата агенция Джемал Лютфи (вляво)
Празничните пакети за Нова година са ценово значително по-изгодни в чужбина, сравнени с тези в България, коментира пред Фрог нюз Михаил Кръстев, оперативен мениджър в „Караджъ Турс Интернешънъл”. Един уикенд пакет с три нощувки в български хотел с гала вечеря за Нова година излиза на същата цена колкото в чужбина с включен автобус. Цените варират от 250 до 600 – 700 лв. за куверт в известни хотели в България. Една новогодишна програма за малкия Париж – Букурещ излиза почти на половина. Тоест често цената за един човек тук в България е същата като за двама в чужбина.
 

За Нова година предпочитаните дестинации са оживени градски тип места, където човек да излезе, да се разходи, да се потопи в празничния ритъм на града. На фона на минали години, когато летните курорти са предлагали новогодишни оферти, тип Дубровник, Кушадасъ, то сега те са все по-рядко предпочитани. Да посетиш летен курорт през зимата, когато не е оживено наоколо и да седиш четири дни в хотел, не е примамлива оферта. Системата олинклузив се очертава повече като предпочитана за летния сезон, коментира експертът.

Ние сме насочили нашите програми към съседните, по-достъпни държави. Предлагаме Охрид с Охридското езеро, където работим с 3-звезден хотел с изпитана база, намира се на пешеходно разстояние 20 мин. от центъра на града. Македония, както и Сърбия са примамливи дестинации и за пушачите. Класика в жанра си остава Истанбул с предложенията за плаване с яхта по Босфора, посещение на атрактивни ресторанти с богата програма. Тази година базата е в по-голямата част 4 и 5-звездни хотели, а ресторантите към тях са изискани и са разположени с панорамна гледка към Босфора и към Мраморно море. Има и желаещи, които искат да комбинират и ресторант и плаване по Босфора. За тях организираме на 1 януари така известната екскурзия нощен Босфор.

Екзотичните дестинации по правило са висок клас на обслужване. Под въпрос е дали Дубай все още влиза сред тях, тъй като вече е значително по-достъпен и много посещаван от българина. За Малдиви, Сейшели, о-в Бали търсенето е минимално, но го има, каза Кръстев. Напоследък дори от „Караджъ турс” наблюдават увеличено търсене на комбинирани екзотични дестинации. Круизи също предлагаме. Започват от Пирея в Гърция, скоро имахме и от пристанище Бургас. Напоследък круизните компания предлагат доста атрактивни цени за кратки дестинации с по 3-4 нощувки. Такава например е екскурзия за коледния период за Барселона – Тунис за около 300 евро на човек заедно с таксите във вътрешна каюта.

Организирали сме и сватбени пътешествия. Фиордите са много интересна дестинация, но това са по-специфични желания. Лятото пък се организират тематични круизи от типа 55+. Изводът е, че няма желание, което да не бъде предложено, удовлетворяваме всякакви искания, стига да са в рамките на допустимото, казаха от „Караджъ турс”.

Михаил Кръстев ще посрещне Нова година вкъщи – семеен уют пред камината с чаша червено вино и с телефон в ръка, разбира се, тъй като координацията на колегите, които са в чужбина е важна до последно. Предпочита семейната обстановка пред пътуване, тъй като обикаля виртуално света 364 дни в годината, благодарение на запитвания, каза Кръстев.

"Ние работим за туристите. Аз ще посрещна Нова година в пет заведения едновременно", разкри пред Фрог нюз Джемал Лютфи, управител на „Караджъ турс”. Имало е случаи, че самата Нова година я е посрещал в колата на път от един към друг ресторант. Опитва се да е навсякъде, тъй като организацията в хотелите и ресторантите се проверява включително и в новогодишната нощ. "Изводът е, че работещите в сферата на туризма никога не могат да бъдат сигурни къде ще посрещнат Новата година”, сподели Джемал Лютфи. За компенсация от „Караджъ турс” си организират вътрешно парти и почивка след това.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4425 |08.12.2014 Депутатите гледат Бюджет 2015 с 8,1 милиарда държавен дълг за догодина . 1| 5476 |04.12.2014 Туристическите пакети за 8 декември и Нова година вече разпродадени . 0| 4869 |04.11.2014 ЕК понижи с 0,5% прогнозата за икономическия растеж у нас тази година . 8| 6450 |20.10.2014 Лабораторията на И. Костов: Токът скача с 40% до 2025 година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads