Реклама / Ads
2| 5768 |22.10.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Новият Windows 7 - достъпен за широк кръг от хора

.
Новият Windows 7 Източник: Вяра Йовева
Днес Майкрософт обяви пускането на новата операционна система Windows 7 на българския пазар и световен пазар. Премиерата на новия продукт у нас изпревари с няколко часа нюйоркската му премиера.
 

Премиерата на Windows 7 във Великобратния била по точки последния филм от поредицата за популярния киногерой Хари Потър. Всъщност това, което превръща Windows 7 в толкова успешен продукт, че e създаден, за да улесни хората в работата им с компютри.

Новият софтуер предлага цял куп предимства в полза на потребителите. Освен модернизирания потребителски интерфейс, той има и много нови характеристики и функции, които улесняват ежедневнието на потребителите и дават възможност за максимално използване на персоналния компютър.



“Windows 7 е създадена въз основа на обратната връзка на потребителите и препоръки на хиляди разработчици. Windows 7 работи така, както искат потребителите, прави ежедневната им работа по-лесна и създава нови възможности”, каза Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България.



От ляво на дясно Огнян Киряков- генерален директор Майкрософт България, Мира Добруджалиева и Огнян Данчев.

Новата операционна система, която Майкрософт предлага на потребителите съчетава в едно удобствата на мобилния телефон и компютъра. Тя е създадена, за да задоволи исканията на хората за по-лесна комуникация с компютрите: да стартира по-бързо, да има по-дълъг живот на батерията, да има лесен интерфейс, да предлага по-интуитивна навигация и възможност за по-бързо сърфиране в мрежата. Всички тези качества превръщат Windows 7 в достъпен за много широк кръг от хора продукт, който им предоставя възможност по-лесно да споделят идеи, да обменят файлове, музика видеоклипове помежду си.

Новата операционна система може да се похвали и с намалено потребление на електричество и с увеличаване на енергийната ефективност. Софтуерът обединява енергийно ефективни механизми, които дават възможност на потребителите успешно да управляват консумацията на енергия в продуктите и приложенията, независимо дали в момента е в режим на работа или не, като намалява консумацията до възможно най-ниското ниво. Тези качества на новия софтуер увеличават и живота на батериите на лаптопите.

Друго предимство на Windows 7 е, че увеличава сигурността и възможността за контрол на потребителите с нови функции на операционната система.

С Windows 7 може да работите и на принципа touch screen - вместо клавиатура или мишка, можете да използвате чувствителния на допир екран можете, за да преглеждате онлайн вестници, да прелиствате фотоалбуми и да разбърквате файлове и папки само с помощта на пръстите си. Ограничена технология с докосване е налична в Windows от години. С Windows 7 обаче тя вече е подобрена и можете да я използвате свободно на компютъра си. Менюто "Старт" и лентата на задачите сега показват по-големи икони за използване с докосване. Познатите програми на Windows 7 също са приспособени за работа с докосване. Можете дори да рисувате с пръст в Paint! Функцията Windows Touch (налична само в изданията Home Premium, Professional и Ultimate на Windows 7) също разпознава жестове на сензорната система (с подходящия монитор).



Повече от 16,000 софтуерни и хардуерни компании и над 44,000 разработчици са участвали в изграждането на хардуер, софтуер и услуги, които са съвместими с Windows 7 и заедн с него с намерение да достигнат до повече от милиард персонални компютъра в света.

Появта на новия софтуер ще се отрази благоприятно и развитието в ИТ сектора и от там развитието на българската икономика като цяло:Разходите за информационни технологии през 2009г. ще са 1.6 милиарда лева. От края на 2008г. до края на 2013г. разходите ще нараснат с 7.5% за година в сравнение с БВП от 2.3% на година.Растежът на разходите означава, по-висок брой и на работните места в ИТ сектора. Нуждата от ИТ специалисти ще разкрие общо 9 000 работни места в България.Това се равнява на 4.3% растеж на година в ИТ сектора до 2013г., докато общата безработица се очаква да нарасне за този период.Появата на Windows 7 ще доведе до нуждата от различни видове работа по каналите за дистрибуция и услуги. Това означава, че, докато разходите за софтуер ще са 13% от всички разходи в ИТ сектора за 2009г., 42% от наетата работната ръка ще е свързана със софтуера.

„Windows 7 е абсолютно достъпен ценово продукт, защото струва около 10% от цената на един нелош ноутбук”, каза на представянето търговския директор на Майкрософт България Огнян Данчев.



Ако си купите лицензирана FPP ( Full Package Product) версия на новия Winodws 7, където и да е по света, ще можете да го ползвате безпроблемно в България и да ъпгрейдвате допълнително, когато е нужно, защото лицензите се прехвърлими и важат навсякъде, заявиха от Майкрософт България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5628 |23.09.2009 Ангел Семерджиев е новият шеф на енергийния регулатор . 21| 7197 |10.09.2009 VIVACOM - новият телеком . 1| 5575 |28.07.2009 Ройтерс: Новият финансов министър Дянков отказва помощ от МВФ . 6| 8264 |23.07.2009 Как Борисов стана новият фаворит на Запада?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads