Реклама / Ads
0| 7434 |04.12.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Новото пенливо вино на „Домейн Бойар” с медал от Франция

.
Водещата българска изба „Домейн Бойар” отново впечатли световния елит на едно от най-престижните международни винени състезания. Този път нашата винарна триумфира с новото си естественопенливо вино Next 20 Years Chardonnay Brut 2010.
 

Виното е отличено със сребърен медал от над 100 международни съдии, представляващи авторитетното жури на най-престижния световен конкурс за естествено-пенливи вина в света Effervescents® du Monde 2012, където то се състезава с 660 вина от 25 държави.

Десетото юбилейно издание на конкурса, който събира най-добрите пенливи вина от света се състоя между 14-16 ноември в Дижон, Франция под егидата на Френската Еноложка асоциация Forum Еnologie Association.

Още със своя дебют на този форум виното на „Домейн Бойар” печели отличие и е единственото българско вино, което печели медал тази година.  

Очевидно високите качества на Next 20 Years Chardonnay Brut 2010 са впечатлили взискателните членове на журито.

„Домейн Бойар” за първи път произвежда естествено пенливо вино и тази висока оценка на неговите качества, е от особено значение за нас. Показва, че усилията ни да създадем едно елегантно вино, което да може да се мери с финеса на  прочутите вина от Шампан са си стрували..., споделя с гордост главния енолог на „Домейн Бойар” Владимир Влъчков. Международните експерти, особено френските са изключителни познавачи на този стил вина, а именно създадените по традиционния шампански метод  – каквото е нашето NEXT 20 Years Chardonnay Brut.

Затова, те отчитат в най-големи детайли специфичните качества на естествено пенливите вина та дори и големината на мехурчетата!  За да получи медал във Франция, едно такова вино трябва да заяви наистина изключителни качества – финес, елегантност, характер, единтичност, перфектен баланс, комплекснот на вкусове и аромати. С това вино нашата изба още веднъж доказва, че ние не правим компромис с качеството на нашите вина.

Серията Next 20 Years създадохме с желанието да сътворим за ценителите на изящния вкус един „Opus” на изискана колекция елегантни вина с реверанс към нашата история. Вина с уникална същина и с ясна мечта за нашето бъдеще. Да създадем и включим в нея естeствено-пенливо вино, добито по класическия метод, е поредния извезан щрих в тази творба.” – завършва енологът, автор на виното.

NEXT 20 Years Chardonnay Brut 2010 ухажва всички сетива с магията на тържествения екот и облак от бликаща, фина пяна, нежни плодови ухания, сочност, и дивна игра с ромон на отлитащите перли.

Стремежът на „Домейн Бойар” винаги е бил и ще бъде – новаторство, модерни технологии и опита на един от най-добрите екипи от енолози в страната.  

Перфектното съотношение между високо качество и разумна цена на вината на „Домейн Бойар” се превърнаха в запазена марка на избата, която смело може да се нарече най-иноватинта българска винена компания и особено обичана от ценителите.

Домейн Бойар Интернешънъл вече 22 години е водещ производител и износител на български вина по света. Компанията е иноватор в маркетирането на български вина и продава успешно продукцията си на международните пазари в Европа, Азия, САЩ и Канада.

Поддържането на постоянно качество и въвеждане на съвременни технологии и иновации са ключовите фактори за нейния успех.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6473 |12.12.2011 Вино и любов в новия клип на “Домейн Пещера” . 14| 7282 |06.04.2011 В. Филипов: Първановото уволнение-театрален скеч . 1| 13076 |19.02.2011 С вино, мед и розово масло – на селскостопанския салон в Париж . 0| 8362 |02.02.2011 Иван Папазов: Качеството на виното и ракията зависят от гроздето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads