Реклама / Ads
0| 5576 |16.04.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Община Сапарева баня: Ще направим всичко, за да продължи проекта „Паничище-Езерата-Кабул”

.
„Ще направим всичко по силите си, за да реабилитираме този проект, както в очите на общественото мнение в България, така и пред европейските институции”, заявява община Сапарева баня в писмо до български и европейски институции.
 

Тя изпрати положително становище за изграждане на ски център „Паничище-Езерата-Кабул” до референтните български и европейски институции, според което проекта не унищожава българската природата. В писмото се казва, че проектът „Паничище-Езерата-Кабул” „по никакъв начин не предвижда грубо вмешателство в природата. Напротив, за нас именно съхранената природа е това, с което искаме да привлечем туристите и ние си поставяме за задача да я опазим такава. Направената екологична оценка прави заключения за минимално въздействие върху околната среда, което няма да доведе до унищожаване на видове и местообитания, нито до нарушаване на екологичното равновесие в района.” Към него са приложени положителните становища за изграждането на проекта от кметовете и общинските съвети на всички общини в Кюстендилска област и областния управител Любомир Дермански, на Държавно лесничейство - Дупница, на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” и на туристически дружества. Според тях изграждането на проекта „Паничище-Езерата-Кабул” ще помогне за развитието на целия регион.

Писмото е адресирано до Президента на Георги Първанов, министър-председателят Сергей Станишев, председателя на Народното събрание Георги Пирински, председателя на Комисията по околна среда и води към НС Георги Божинов, министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров, министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, председателя на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова, председателя на Държавната агенция по горите Стефан Юруков, председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, Европейския комисар по околната среда Ставрос Димас, председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг и председателите на комисиите по околна среда, здравеопазване и безопасност на храните, по транспорт и туризъм и по регионално развитие в ЕП.

То отправя покана до всички български и европейски институции да се запознаят на място с реалните параметри на проекта.Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5269 |05.02.2008 Брокери спекулират с инвестиционните намерения на община Банско . 3| 5094 |03.11.2007 Всяка община ще определя местните данъци и такси . 0| 5572 |03.08.2007 Отстраниха незаконна бариера в община Царево . 0| 5203 |03.08.2007 Отстраниха незаконна бариера в община Царево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads