Реклама / Ads
0| 5155 |01.10.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ORS ще играе по правилата

.
Михаел Вагенхофер
Австрийската компания Oesterreichische Rundfunksender (ORS) не е променила плановете си за България. Поели сме ангажимент към инвестиционните си намерения и не сме се оттеглили от стратегическата си цел да бъдем съществено представени на пазара на радио и телевизионни услуги в страната. Това заяви Михаел Вагенхофер, управляващ директор на ORS.
 

Компанията е в процес на разширяване на своите дейности в Централна и Източна Европа и в края на 2008 г. предприе стъпки за участие в процеса на преход от аналогово към цифрово радиотелевизионно излъчване в България.

ORS изрази намерение за закупуването на Националното управление “Радио и ТВ станции” (НУРТС). Тя участва в конкурса за издаване на разрешения за осъществяване на електронни съобщения чрез цифрови телевизионни мрежи съгласно Първия етап от плана за цифровизация в страната.

БТК Груп и ORS подписаха предварително споразумение за закупуването на НУРТС, което изтече на 2 юни 2009 година. Преговорите за НУРТС продължават активно и след тази дата и решение за оттегляне на ORS не е вземано.

Бордът на ORF, австрийският обществен оператор, поиска допълнителни уточнения, преди да излезе със становище за инвестиционните планове на ORS към страната. Забавянето е обусловено от причини, свързани с вътрешни въпроси в Австрия. Очаква се бордът на ORF да вземе решение през ноември 2009 г. ORF има мажоритарно участие в ORS с 60%, като другия акционер в компанията е Medicur Sendeanlagen (Медикур Зендеанлаген) - член на Reiffeisen Group (Райфайзен Груп).

През май 2009 г. ORS участва и в конкурса на КРС съгласно Първия етап от плана за цифровизация в България (първите два мултиплекса). След като разгледа всички правни аргументи относно резултатите от конкурса, ORS обжалва решението пред Върховния административен съд (ВАС). Други участници в тръжната процедура също сезираха съда. Очаква се ВАС да разгледа подадените жалби.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5693 |24.03.2009 Купувачът определя правилата на имотния пазар . 0| 5504 |23.10.2008 Европа затяга правилата при определяне на летищните такси . 0| 5259 |18.05.2007 Екскурзоводите и Агенцията по туризъм в спор за промени в правилата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads