Реклама / Ads
2| 5243 |14.12.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Отпускат парите на животновъдите

.
От днес се очаква да започне изплащането на средствата за животновъдите на глава добитък и за земеделските производители за обработваема площ.
 

Министърът на земеделието Мирослав Найденов ще обяви старта на кампанията днес. 350 млн. лв. са преведени по сметките на Държавен фонд „Земеделие”, каза пред „Фокус” депутатът от ГЕРБ Десислава Тенева. Тя уточни, че няма намаление на държавната субсидия за земеделците. Тази година заявените площи, които се подпомагат, са повече и затова към тях се разпределят по-малко пари. По думите на Танева плащанията не са забавени и не са харчени за покриване на дупки. Сроковете за плащания започват да текат от 1 декември до 30 юни. ЕС даде възможност да започнат от октомври, но в България трябваше да изпълни екшън план, който е трябвало да приключи с изпълнението на определени условия на 30 ноември. Този екшън план беше изпълнен и ние в началото на декември получихме разрешение да започнем плащанията, обясни депутатът.

Като министър на земеделието и храните за мен е чест да поздравя ветеринарните лекари в България с днешния им професионален празник – Деня на ветеринарния специалист - 14 декември, се казва в поздравление на Мирослав Найденов към ветеринарите, съобщиха от минситерството. В поздравлението се посочва още: „Желая им много успехи. И да продължават да бъдат все така всеотдайни и отговорни в грижите за здравето на животните, а оттук и за здравето на хората. Това съсловие за мен е много специално, но не само защото самият аз съм ветеринарен лекар. Българските ветеринари заслужават голямо признание. Тяхната работа е изключително отговорна - както за недопускането на разпространението на болести сред животните, така и за осигуряването на безопасността на храните за всички нас.

Едновременно с това те полагат огромни усилия да се придържат към най-съвременните стандарти на ветеринарната професия. Техният професионализъм е доказателство за осъзнатата отговорност на България като страна-членка на Европейския съюз”, каза Найденов.

Той допълни, че на този празничен ден за пореден път потвърждава ангажимента си към българските ветеринари да работи по начин, който да гарантира едно европейско ниво на ветеринарномедицинската дейност у нас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4914 |11.12.2009 Спират парите за екоцентрали, бизнесът притеснен . 1| 4921 |13.11.2009 Режат парите за иновации от 20 на 5 млн. лева . 5| 5102 |02.11.2009 Излизането от кризата зависи как усвояваме европарите . 11| 27552 |26.10.2009 Вдовица на разстрелян бизнесмен поема парите на в. „Пари”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads