Реклама / Ads
100| 9087 |09.02.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Р. Овчаров: Борисов плаши гаргите, но руската рулетка е опасна

.
Румен Овчаров
Сега ДС се грижи за парите на криминални престъпници; когато еднодневни политици се намират във властта, Русия внимава, защото играта на руска рулетка с нея е опасна. В цената за Белене Русия си е калкулирала риска Б. Борисов, риска Трайков, риска Дянков, каза ексикономическият министър.
 

Не съм подписвал никакъв договор, а и наистина ли мислите, че премиерът се интересува от въпроса за цената и инфлационния индекс, той бръщолеви на тази тема, за да плаши гаргите, обяви по НТВ Румен Овчаров от БСП.

В цената от 6,3 млд Русия калкулира и локалните рискове - риска Б. Борисов, риска Трайков, риска Дянков. Когато еднодневни политици се намират във властта, Русия внимава, защото играта на руска рулетка с нея е опасна. Русия нейното си го взе, купи старото оборудване, ще го рециклира и ще го продаде на пълна. Русия ще ни вземе и неустойки. Е, кои са шараните, които плуват в АЕЦ "Белене", попита Овчаров.

Една година говорим, че искаме твърда цена, като ни я дадат, почваме да говорим за инфлационен индекс, каза ексикономическият министър. Няма да се намери стратегически инвеститор, за обект, от който държавата непрекъснато се отказва и може да стане някога, но не сега, коментира той. За Борисов числата са нещо, за което говори, за да създава шум във въздуха, или не ги разбира. Инфлационните индекси се определят по Евростат, изясни той.

Очевидно Борисов реши, че за него е по-важно да си гарантира подкрепата на САЩ и на американския посланик. Когато доминират еднодневните късогледи решения доминират над стратегическите, се получава така, че България губи, каза Овчаров и напомни, че и Костов преди години постъпил така с ТЕЦ-овете Марица, защото му било по-важно да отиде в САЩ и да се ръкува с Дж. Буш.

Не ДС спира България, а манталитетът на ДС спира България
, сега става точно това - системата работи както някога в тоталитарно време, но сега ДС се грижи за парите на едни криминални престъпници. Точно тези избори трябва да покажат, че държавата е узряла за промяната. Няма да са 3 в 1, прогнозира Овчаров и отрече Б. Борисов да е безалтернативен. Той щял да отиде при предишните "безалтернативни", заключи Румен Овчаров.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5689 |21.01.2011 Борисов: Имаме 100% финансиране на "Набуко" . 0| 5236 |04.01.2011 ЕК ни заплаши със съд заради мръсния въздух . 9| 6528 |21.12.2010 Борисов: "Тракия" е на България, не за двора ми в Банкя . 1| 5425 |10.12.2010 Брюксел да приеме бюджета, отсече Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads