Реклама / Ads
0| 6610 |25.02.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пампорово посреща дамския месец с много добри условия за ски и сноуборд и промоционални цени за настаняване

.
За щастие на всички любители на зимните спортове, Пампорово ще посрещне дамския месец с много добри условия за ски. Макар и в минимални количества, през последните няколко дни в курорта паднаха 15-тина сантиметра нов сняг, който освежи ски зоната и даде тласък на последните февруарски дни да посрещнат още зажаднели за ски туристи в курорта.
 
Условията в ски зоната са много добри! Поздравления за усилията да запазите пистите в това състояние. Благодарим Ви!“ са само част от думите, които получават екипите в ски зоната всеки ден за положения труд. И снимките от деня го доказват ежедневно – в Пампорово караме ски и сноуборд активно и с удоволствие!

 

Туристите в курорта се радват на отлично време – слънчево и студено, което запазва състоянието на пистите в много добро състояние. Минусовите температури в малките часове на денонощието през последните два дни позволиха да се произведе допълнително количество изкуствен сняг, който в съчетание с естествения сняг успя да покрие с нов слой пистите в курорта и да задържи снега дни наред. Метеоролозите предвиждат нови слаби снеговалежи около 24 февруари, а в края на седмицата се очаква температурите да паднат под нулата, като дадат отново възможност да се направи допълнително количество сняг.

 

В момента в Пампорово има 8 отворени ски писти с различна трудност (от зелени до черни), които се обслужват от 100% работещи лифтови съоръжения. Северните писти са с устойчива и твърда снежна настилка, а писта „Стената“, която само преди дни бе домакин на изминалата Европейска купа, е запазила отличното си състояние и продължава да посреща всеки уикенд различни състезания в курорта. Само след броени дни курорта ще бъде домакин на поредното издание на едно от най-оригиналните и атрактивни състезания Winter Bike Duel, което посреща различни възрастни в снежен байк дуел на две колела.

 

Спортните събития в Пампорово взимат своя апогей именно през месец март. Дамският месец ще стартира с провеждането на ежегодната дентална академия „Родопи“ на Българския зъболекарски съюз още на 5-ти март, след което ще продължи с провеждането на традиционното състезание на Ротари Клуб на 12-ти март и ежегодния турнир на Американската търговска камара на 19-ти март. Най-очакваното състезание за настоящия зимен сезон Pamporovo Freestyle Open 7 ще събере известни състезатели от цял свят в надпревара за Световна купа по слоупстайл от 21 до 23 март, а седмица след това и от държавните състезания по слоуп стайл и халф пайп. В началото на месец април ще се проведе състезанието за Ветераните, за да завърши спортния цикъл за сезон 2016.

 

С цел стимулиране на туристите в последните дни на февруари, хотелиерите в курорта пуснаха преференциални цени на нощувките с близо 20% отстъпка от цените във висок сезон и обогатиха с допълнителни бонуси пакетите за предстоящите мартенски празници. Традиционно за сезона, през дамският месец се очакват нови намаления на цените, които да привлекат закъснелите любители на зимните спортове в Пампорово.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5718 |14.12.2015 С безплатни лифтове стартира зимния сезон в Пампорово . 0| 4780 |09.11.2015 Сноубордистът от СК Пампорово Камен Петров се готви за голям удар в Австрия . 1| 6011 |13.09.2015 Пампорово надви Сочи и Леви . 0| 6172 |11.09.2015 Пампорово спечели домакинство ИНТЕРСКИ КОНГРЕС 2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads