Реклама / Ads
8| 7458 |28.06.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Първа инвестиционна спечели приза „Банка на годината”

.
Първа инвестиционна банка е „Банка на годината” за 2011 година. ПИБ грабна приза на бляскава церемония в „Шератон”. Най-добрите банки на 2011 г. бяха наградени на тържество, което съвпадна с 20-годишнината на връчването на приза.
 
Големият победител в 20-тото юбилейно издание на конкурса, организиран от асоциация "Банка на годината", беше Първа инвестиционна банка. Целият мениджърски екип на банката излезе, за да получи наградата си. "През изминалата година успяхме да намерим удачните делови решения за подкрепа на бизнеса", заяви изпълнителният директор на банката Васил Христов.

Банката стана и първа по пазарен дял.  

В категорията "Динамика на развитието" победител беше Корпоративна търговска банка (КТБ). От банката изразиха задоволството си, че получават приза втора поредна година, което очевидно било знак за последователната политика, която реализира екипът. 

В категорият "Чуждестранен банков клон" наградата отиде при "Ситибанк Н.А – клон София". За „Банка на клиента” бе отличена "УниКредит Булбанк". Призът на "Тайния клиент” взе "Райфайзенбанк България".

"Нашата класация е най-обективната, отразяваща състоянието и тензенциите за развитие на банковата ни система", заяви председателят на Асоциацията "Банка на годината" Васил Панайотов. Като свидетелство за това той изтъкна факта, че нито една банкова институция в страната не е спонсорирала събитието.

Тъй като премиерът Бойко Борисов не успя да присъства на церемонията, Панайотов за пръв път в историята на конкурса връчи приза на големия победител.

Наградените в класацията се определят по методика на Асоциацията, съгласувана с Банков надзор в БНБ от комитет от финансови експерти сред които Андрей Пръмов, проф. Валери Димитров – председател на Сметната палата, Мария Шишкова – президент на Българския форум на бизнес лидерите, Мария Георгиева – директор на Международния банков институт, Владимир Ташков - изпълнителен директор на фондация Буров, Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал, Саша Безуханова, Валентин Панайотов, Максим Бехар, Силвия Пенева и др.

Победителят в категорията "Банка на клиента” се определя от гласуването на потребителите в интернет на сайта на асоциацията до деня на обявяването му, а призът на "Тайния клиент” по  маркетингово проучване на работата на фронт офисите на над 500 банкови клонове в София и страната.

Банкери не скриха, че условията за работа в момента са трудни и изискват пълна мобилизация на всички ресурси. Банките в България обаче запазвали стабилност, което е почти уникално в сравнение със случващото се в други страни от ЕС.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6526 |07.06.2012 За първи път цигарена компания спечели приз за принос към модата . 6| 6277 |10.02.2012 Скъпите горива удрят първата спирачка на потребителския растеж! . 0| 10916 |19.01.2012 Технополис направи първа копка на нов хипермаркет в Хасково . 6| 5470 |04.08.2011 От кризата с "Лукойл" спечелиха всички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads