Реклама / Ads
0| 4328 |16.10.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Първи випуск започна обучението си в магистърска програма за ръководни кадри на АУБ и SDA Bocconi

.
С официално откриване в Посолството на Италия започна учебната година за първия випуск от съвместната магистърска програма за ръководни кадри на Американския университет в България и водещата образователна институция SDA Bocconi. 20 са избраниците, които ще изучават финанси, банково дело и управление на недвижими имоти в продължение на 16 месеца в София. Всички те са изявени професионалисти и заемат водещи постове в компаниите си.
 

България е първата страна в Източна Европа, в която SDA Bocconi открива своя програма. Инициативата на италианското топ училище у нас привлече професионалисти от различни сектори с добре структурираната си и адаптирана към пазарите в региона подборка от курсове, преподавани на английски език. Това е истински шанс за компаниите в региона да подготвят свои кадри на световно ниво, предвид че SDA Bocconi School of Management, е официално класиран от „Файненшъл таймс“ като „третото най-добро място за специализирани програми и петото в Европа за бизнес образование“, а Американският университет в България е №1 у нас за бизнес администрация.

 

На откриването на програмата, Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия у нас, поздрави участниците в програмата и сподели: „За мен е наистина огромно удоволствие, че това ново приключение започва тук, защото смятам, че това е не само голяма възможност за всеки един от вас, но също така е голяма възможност за България и за региона“.

 

„Тази програма е от помощ за България, за АУБ, за вас - студентите, които започвате обучението си. Ние се надяваме, че знанията и уменията, които ще придобиете и ще приложите на практика, ще помогнат на България и на региона.“, каза президентът на АУБ д-р Стивън Съливан.

 

Леонардо Етро, професор по корпоративни финанси и недвижима собственост в SDA Bocconi, подчерта: „Това партньорство е много важно за нас. Магистърската програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти“ е само първата стъпка в партньорството ни с АУБ на Балканите”.

Защо е избрал да се запише в програмата споделя Венцислав Огнянов, генерален директор на “CCC Shoes” за България: „В кариерния път, по който съм се насочил, е почти задължително човек да притежава диплома подобна на тази, която ще се издаде съвместно от SDA Bocconi и Американския университет в България. Причините, поради които избрах програмата, са много високия рейтинг на двата университета и това, че като тази програма, такава комбинация, няма почти никъде в света“.

Мениджърите, които завършат магистратурата, ще имат нивото на образование на именити възпитаници на Бокони като бившия италиански премиер Марио Монти, председателя на Европейската банкова федерация Алесандро Профумо, италианския композитор Джакомо Манцони, главния изпълнителен директор на Vodafone Виторио Калао, Марко Патуано, CEO на групата Benetton. Футболната легенда Кларънс Зеедорф, който също има магистърска степен от SDA Bocconi, дойде лично в София за обявяването на съвместната програма по-рано тази година. Холандецът, който управлява успешно собствен бизнес, говори шест езика и често е наричан Професора, заради високия си интелект, сподели тогава: „Наученото в Бокони отвори пред мен изцяло нови хоризонти и неимоверно задълбочи разбирането ми за бизнеса и за света”.

 

За SDA Bocconi (Бокони):

Мисията на „Бокони“е да допринася за развитието на личности и организации чрез създаването и разпространението на иновативно управленско познание. Това е училище по мениджмънт, базирано в Милано, което развива и споделя знание от 1971 г. насам. Визията на висшето училище е да променя живота към по-добро чрез знание и въображение и е основополагаща за програмите, които се предлагат: отворени и специализирани обучения за ръководни кадри, МВА и магистърски програми, приложни изследвания, които да помагат на личности, компании, институции и икономически системи в процес на пазарна глобализация и бизнес развитие.

 

За Американския университет в България (АУБ):

Мисията на университета е да обучава студенти с изключителен потенциал в общност, чиито ценности са: най-високо академично ниво, национално и етническо разнообразие и взаимно уважение, както и да ги подготви за демократично и етично лидерство, за да служат на своя регион и на света. АУБ е създаден през 1991 г. с цел да образова граждани, способни да посрещнат предизвикателствата на прехода в Югоизточна Европа и да изградят общества, формирани върху принципите за демокрация, частна стопанска инициатива, гражданска отговорност и толерантност към различните култури.

 

АУБ е акредитиран в САЩ и в България и предлага образование в американския стил, известен като „liberal arts“. В университета се обучават около 1000 студенти от над 40 страни, които получават знания от топ преподаватели от цял свят. АУБ заема водещи рейтингови позиции по успех на възпитаниците си, като 99,8% от завършилите студенти започват работа или продължават обучението си след дипломиране. Същевременно АУБ е №1 в страната по бизнес администрация, според рейтинговата система на Министерство на образованието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4844 |21.09.2017 S&P понижи кредитния рейтинг на Китай за първи път този век . 3| 6851 |21.09.2017 Започнаха промените в ББР, Стоян Мавродиев стана директор . 0| 5752 |01.09.2017 Започна Elevation999!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads