Реклама / Ads
2| 4898 |24.09.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Павлова: Инвестирани са 2 млрд. лв. за магистрали

.
Лиляна Павлова
Почти 2 млрд. лева бяха инвестирани в изграждането на важни пътни участъци и магистрали по ОП "Транспорт" 2007-2013 г. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на отчета за напредъка на ОП "Транспорт" 2007-2013 г., предаде "Фокус".
 

"Усилията ни бяха вложени в последните 5 години да изградим и визията за това как трябва да се развива пътната инфраструктура. Успяхме в този процес не само да реализираме важни пътни проекти за развитието на страната, но и да изградим визията си. Последните задръствания по празничните дни доказаха едно - може асфалтът да не се яде, но без него не може. Очевидно ни трябват много повече пътища и магистрали, за да може трафикът да има добра проводимост", заяви Павлова. По думите й, усилията ще са насочени към добрата инфраструктура и добра пътна безопасност.

 

"С финансирането по тази програма изграждаме и довършваме 300 км нови магистрали, изграждаме нови обходи, рехабилитираме пътни участъци. Довършваме и западната дъга, обходите на Габрово и Монтана, вече завършилият обход на Враца. Новата оперативна програма обаче вече не дава толкова средства, там ще са на половина - малко над 1 млрд. лева. С този 1 млрд. лева ще довършим АМ "Струма", уточни Павлова. По думите й, за тази магистрала се говори вече 15 години и е време да се завърши.

 

"Следващите дни вече и първият проект по новата оперативна програма ще е факт, когато ще сключим договор за първите участъци от ЛОТ 3 на АМ "Струма". Бюджетът ще ни стигне основно за АМ "Струма". Ще доизградим и части от АМ "Хемус" и тунелът под Шипка. Необходимите инвестиции, за да довършим стратегическата пътна инфраструктурата са поне 5 млрд. лева", поясни Павлова. Тя подчерта, че правителството ще вложи всички усилия и мерки, започвайки с АМ "Хемус". "Още от следващата година ще започнем преговори за осигуряване на финансиране от международни финансови институции, за може и Северна България да получи шанса и развитието, да има добър достъп, защото това осигурява икономическо развитие, заетост и работни места", каза още Лиляна Павлова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4984 |16.09.2015 2,3 млрд. лева повече в хазната, твърдят от МФ . 0| 6231 |02.07.2015 Спестяванията на българите - над 70 млрд. . 1| 6232 |06.06.2015 Колосални 52 млрд. лв. отишли за администрацията от 2000 до 2014 . 0| 5413 |07.04.2015 К. Ананиев: Губим 1,5 млрд. лв. от данък върху сделки от България към Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads