Реклама / Ads
25| 6025 |04.03.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Л. Павлова: Изтървахме икономиката от престараване

.
Лиляна Павлова
Ние сме малка държава, нов член на ЕС и като всеки нов ученик искахме да покажем, че сме прилежни, съвестни, равни на най-добрите. Дефицитът нямаше нужда да е 0,4, призна Павлова.
 

Пътища и магистрали трябват, това е безспорен факт, това е инфрастукрура, безопасност, инвестиции, заяви по БТВ министърът в оставка на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Фискалната и финансова стабилност беше много важна, но не трябваше да страда и икономическото развитие, продължи тя.

Ние сме малка държава, нов член на ЕС и като всеки нов ученик искахме да покажем, че сме прилежни, съвестни, равни на най-добрите. Може би това се получи от престараване, призна тя, но каза, че се надява населението да не мрази политиците. Трябва да се оценяват мажоритарно човек по човек и да гледаме напред. Трябваше да се балансира със заетостта, увеличаването на доходите и намаляване на безработицата. Но и в ЕС безработните са милиони, проблемът е глобален, не само в България, посочи Павлова. Не си мислете, че не искаме да увеличим заплатите. Дефицитът нямаше нужда да е 0,4, подчерта тя. дефицитът може да се увеличава, но трябва да е много ясно за какво точно, иначе ще има друг балон. Трябва да го инвестираме смислено, за да стимулиране заетостта.

ГЕРБ категорична иска да управлява отново, каза Павлова и добави, че научените уроци ще помогнат. Положихме основата България да е стабилна, имаме най-ниските данъци, сега има промяна и в наредбата за насърчаване на инвеститорите, каза Павлова.

Президентът е изключително диалогичен човек, той се опитва да чуе всички гледни точки и да балансира, добави тя. Трябва да имаш качествени хора, на които да имаш доверие, хора, които да влязат в министерството и буквално след половин час да продължат да работят. В духа на приемствеността би трябвало министерствата да продължат да работят. Мъртви души в списъците няма, това са живи хора, неживеещи в България, коментира Павлова списъците на ГРАО. Никой няма право да ги отписва, това е въпрос на избирателна система, обясни тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5620 |02.12.2012 Д. Добрев: 1% ръст на икономиката ни е малко . 12| 7562 |04.06.2012 Л. Павлова: Мостът на 67-ми км се държи на 4 см бетон . 15| 6306 |28.02.2012 Л.Павлова: Край на незаконното строителство по морето . 21| 6164 |27.01.2012 Павлова: Няма пари за фирми, които не чистят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads