Реклама / Ads
0| 8210 |17.08.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Павлова: Ще има обход на Кресна и 5 тунела

.
Лиляна Павлова
Започваме участъка от Благоевград до Крупник, за който имаме избран изпълнител. Предстои избирането на изпълнител на тунела „Железница“, плюс два големи виадукта към него. Остава 20 км. през Дефилето. Имаме много голям напредък по отношение на екологията. Това разкри министър Лиляна Павлова.
 
Първия вариант е с тунел, втория е с т.нар. етажерка над съществуващия път. Еколозите имат притеснения, искат по-малко строителство. Най-новият вариант е обход на Кресна от 20 км., който да е по стария път и да има пет тунела. Тъй като в района има защитена зона е предвидено да се създадат специални защитени зони“, каза още Павлова пред bTV.

 На пътния възел „Белокопитово“, т. нар. връзката тип "диамант" между пътищата за Русе, София и автомагистрала "Хемус" от пускането му нямаме нито едно произшествие, което го прави най-сигурният участък в страната, обясни Павлова. Цялата магистрала "Хемус" ще се строи със средства на държавата и постъпленията от тол системата, тъй като не можем да използваме евросредства за нея, припомни тя и добави, че затова се разчита на приходите от винетните стикери.

По отношение на пътен възел "Кочериново", за който шофьорите се оплакаха, че има опасен ляв завой, Павлова каза: „Влизането и излизането към Благоевград има и друг пътен възел, който е по-голям. Когато направим анализ на инцидентите се оказва, че те са поради несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Анализирайки този участък е преценено, че е неизпълнимо друго изграждане на участъка, според инженерите“, каза още тя.

Павлова благодари на шофьорите, които купуват винетни стикери, благодарение на което се финансира изграждането на нови пътища. Тя увери, че ще бъдат засилени проверките, особено срещу гастербайтерите, които по думите й шмекерували. „Често те не залепват стикерите си и ги препродават“. Тя разкри, че от другата седмица мобилните екипи ще са разположени на Капитан Андреево.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9699 |27.03.2024 Икономистът Красен Станчев: Преминаването към еврото ще струва около 1 мрд. 200 хил. лв. . 10| 7040 |26.03.2024 Швеция може да участва в модернизацията на Българската армия с противокорабни комплекси, многоцелеви оръжейни системи и високоточни бомби . 3| 2603 |26.03.2024 Икономистът Георги Ангелов: Отлагаме еврото с 2 години със спиралата от избори . 0| 2497 |26.03.2024 Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми с проф. д-р Сабри Джавкайтар на 06.04.24 г. в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads