Реклама / Ads
0| 7765 |12.02.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ПИБ подмени всичките си карти, от 28 февруари ще са валидни тези с чип

.
Всички карти с магнитни ленти, издадени от Първа инвестиционна банка, ще бъдат активни до 27 февруари. От 28 февруари ще функционират само дебитни и кредитни карти с чип.
 

ПИБ е преиздала картите на всички свои клиенти. „Все още има клиенти, които не са успели да вземат новите си карти с чип по една или друга причина", обясни Никола Бакалов, директор „Картови разплащания" във финансовата институция.

„Банката предприе тази мащабна кампания с оглед сигурността и комфорта на клиентите си. "Чипът не може да бъде фалшифициран и съответно клиентите ощетени. Важно е обаче, всички наши клиенти, които все още ползват карти с магнитна лента и не са си взели картата с чип да посетят най-близкия офис на ПИБ или да се свържат с кол-центъра незабавно. Подмяната на картите е напълно безплатна. Обръщаме внимание, че независимо от това, че картата с магнитна лента може да не е изтекла, след 27 февруари тя няма да работи.".

Клиентите, които все още не са взели новите си чип карти, могат да получат информация на телефон 0800 11 011, безплатен за абонати на БТК или да посетят най-близкия офис на банката.

Първа инвестиционна банка е първата банка, която предложи на своите клиенти дебитни карти с чип. Преминаването от магнитна лента към чип-технология се дължи на два водещи фактора. Първо, гарантира се сигурността на картодържателите, и второ - чипът дава възможност за предоставяне на допълнителни услуги. Чип картите осигуряват максимална сигурност и защита на средствата. Вградената компютърна чип технология в картата прави практически невъзможно копирането на данни от картата върху друг носител.

През 2007 год. ПИБ приключи процедурата по подмяна на софтуера на банкоматите и на ПОС терминалите, инсталирани в търговските обекти - клиенти на банката. Всички терминали на банката, АТМ и ПОС извършват трансакции посредством чипа на банковите карти. Едновременно с това банката прехвърли обслужването на всички свои банкови карти и терминали от националния картов оператор Борика към Casys International - първият център на Балканите, сертифициран от VISA и MasterCard за издаване и обслужване на карти с чип. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4840 |12.02.2008 Отчитаме бум на плащанията в интернет, скокът им за 1 година е 60% . 0| 9144 |11.02.2008 Пампорово АД инвестира 13 млн. лв. в шестседалков лифт до с. Стойките . 1| 4863 |11.02.2008 Кулинарни експедиции ще дирят стари нашенски рецепти . 1| 5737 |11.02.2008 ВУЗФ представи тазгодишните условия за прием на панира в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads