Реклама / Ads
0| 9788 |09.12.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ПИБ стана на 15 години

.
Над 950 служители отпразнуваха 15-годишнината от създаването на Първа инвестиционна банка на Никулден, банкерският празник с голямо тържество в Хепи Енд в Банско.
 

Гостите бяха приветствани от Матьо Матеев, председател на Управителния съвет на ПИБ, който припомни на присъстващите смелостта и упоритостта, с които са започнали в самото начало и пожела много професионални и лични успехи на служителите, като най-ценния капитал на ПИБ. Матеев благодари също така на всички, които с много труд и професионализъм са превърнали името ПИБ в символ на висок стандарт на работа с клиенти, модерна и динамична банкова институция. Присъстващите имаха възможност да се насладят на изключителните изпълнения на група „Акага”.

Водещи на тържеството бяха Васил Василев – Зуека и Марта Вачкова, като двамата вдигаха градуса на настроението с шеги и прекрасни импровизации. Марта Вачкова влезна в образа на Сийка, с което спечели бурни овации. Героинята от рекламата на Сериозния депозит на ПИБ върна на Мая Георгиева, Изпълнителен директор на Банката напослужилите капачки за буркани.

В хода на вечерта имаше организирана томбола, като събраните средства от продажбата на билетите ще бъдат изразходвани в една от каузите, включени в политиката за социална отговорност на ПИБ, а именно осигуряването на стипендии за деца лишени от родителски грижи, които следват Финанси и банково дело. ПИБ е създадена през 1993 г. и стартира дейността си с 12 служители и един офис, на ул. Стефан Караджа № 10.

15-godini-pib.jpg

Днес служителите на Първа инвестиционна банка са над 2 400, а броят на клоновете и офисите на територията на България е 159, един офис в Кипър. Първа инвестиционна банка има и три дъщерни дружества - First Investment Finance B.V. (Холандия), дружество създадено със специална инвестиционна цел, Дайнърс клуб България АД с предмет на дейност издаване на кредитни карти с логото Diners Club International и First Investment Bank – Albania Sh.a с 5 офиса на територията на Албания. Дружество създадено през април 2006 г., което, през юни 2007 г. First Investment Bank – Albania Sh.a получи пълен банков лиценз от Централната банка на Албания. От 1 септември 2007 новата банка пое всички активи и пасиви на съществуващия клон на ПИБ в Тирана.

На снимката по часовниковата стрелка: Ивайло Мутафчиев, основен акционер на ПИБ, Евгени Луканов, член на УС, Изпълнителен директор, Мая Ойфелош, член на УС, Йордан Скорчев, член на УС, Изпълнителен директор, Мая Георгиева, член на УС, Изпълнителен директор, Матьо Матеев, Председател на УС, Изпълнителен директор, Радослав Миленков, Член на УС и Цеко Минев, основен акционер на ПИБ. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8648 |03.12.2008 Мария Илиева стана „Банкер на годината 2008” . 15| 4988 |14.11.2008 Хотели в Албена може да останат затворени догодина . 0| 5289 |28.10.2008 Авиополетите намаляват за първи път от пет години . 5| 6178 |10.10.2008 Строителните фирми ползват различни вратички, за да останат в сивия сектор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads