Реклама / Ads
14| 5960 |27.08.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Р. Плевнелиев: До 2020 - 7 магистрали!

.
Р. Плевнелиев
В т.нар. "Библия на Плевнелиев" били разписани всички проекти с графи и планове; тотална експертност изисквал министърът; работело се денонощно по магистралите.
 

Драматично ще се увеличи туристическия поток към морето, когато АМ "Тракия" стане готова, обяви по БНТ и Дарик радио министърът на регионалното развитие Р. Плевнелиев. Той обясни, че строежът на една магистрала е не само полагане на асфалт, но има и съпътстващи проблеми от типа на прословутия курник. Тежко ще бъде, ще се борим за качеството за бюджета, за парите, каза министърът.

Свикнал съм да работя по големи проекти още от Германия, призна Плевнелиев, но темата с магистралите много го запалила. Т.нар. "Библия на Плевнелиев" били разписани всички проекти с графи и планове, за да се направи нещо много елементарно - по всеки проект да  има план, за да  се установи в график ли върви работата.

Изисквам от пътната агенция тотална експертност, добави министърът.

Дългосрочна програма "България 20 20" обхващала 7-те магистрали на България до 2020 г., които можели да станат. Качествена инфраструктура се постига поне за 20 години и много милиарди евро. Сега трябвало да се правят по 60 км на година, което било изключително усилие. На 10-12 години се налагал и основен ремонт.

Имаме изключително ограничен бюджет, но и пълната свобода на фондовете, заради които се работело денонощно, за да се усвоят.Все пак има лимит на човешките възможности, уговори Плевнелиев, който каза, че премиерът бил изключително прецизен и ходел да проверява непрекъснато.

Разчитаме много и на подкрепата на експерти от Световната банка за "Хемус", за лот 3 на "Струма". От 2011 трябва да се започне и до 2020 г. те трябва да станат.

Парите за зимна поддръжка на пътищата са изключително малко, призна Плевнелиев и обеща с този ресурс да дадат най-доброто от себе си. Искам да сме честни и почтени и да кажем къде ще се работи и къде не, продължи той. Не можем да си позволим харчове, които да ни дестабилизират финансово, затова стискаме зъби.

Масирани проверки по морето се правели от миналата година, дотогава нямало такива
, осведоми Плевнелиев  и каза, че тази година били още по-изненадващи и без знанието на регионални структури, за да не изтича  информация. Тази година дисциплината била по-добра. Наложени са глоби над 150 000 лв, каза той. Държавата проверява  и санкционира.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5564 |23.04.2010 Р. Плевнелиев: Битка с дните се води за АМ "Люлин" . 0| 4786 |22.04.2010 Плевнелиев: Търсим европари за Хемус . 2| 5800 |09.02.2010 Плевнелиев: Феноменално, ако построим "Тракия" с наличните пари . 4| 5625 |05.02.2010 Р. Плевнелиев: Държавата беше на място при сделката с АМ "Тракия"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads