Реклама / Ads
6| 5958 |12.11.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Плевнелиев: Да благодарим на кризата, прави ни силни

.
Президентът Росен Плевнелиев
Трябва да сме благодарни на кризата, защото тя ни накара да преосмислим целите си, укрепва нашата способност да се изправяме пред слабостите си.
 

Това заяви президентът Росен Плевнелиев на конференция "Бизнес етиката: основен принцип за устойчива бизнес среда". Според него трудните времена мотивират политиците да търсят решения, да работят за доверие и да изграждат институциите.

"Кризата е тест и заради убеждението, че в трудни моменти се помага. Вие постигнахте рекорди по социална отговорност в България", похвали той бизнеса. "В тежки времена останахте социално отговорни в интерес на обществото и на държавността", каза още президентът. Той подчерта, че като политик, който служи на хората, е решил да укрепи институциите. "Те са платформа за развитието на бизнеса, на регионите, на обществото. Такова, например, е електронното правителство - инструмент за рязка промяна на бизнес средата и аз ще работя за неговото изграждане и ефективно въвеждане", каза Плевнелиев.

Държавният глава е и за изграждане на екосистеми, което ще доведе до развитието на  модерни бизнеси. Според него трябва да се въведат и прозрачни обществени поръчки. "За да бъде ефективна администрацията тя трябва да е стандартна", смята президентът. Той определи себе си като прагматик, заради което дава добри примери и практики. "Добрата идея за обществените съвети към министерствата и президентството дава добри плодове", каза той.

Плевнелиев смята, че бизнесът не е възможен без изграждане на среда на доверие. "А рецесията, в която изпадна икономиката е и заради загуба на доверие, е неговото мнение. Високото доверие в институциите и между партньорите, предсказуемостта са важни, защото печелим всички", каза президентът.

"България показа, че може да поддържа устойчива фискална дисциплина", каза той. Според него правителствата, както и семействата трябва да се научат да си правят добре сметката. "Налага ни се да избираме правилно приоритетите си, да търсим иновативни решения", коментира Плевнелиев. Всички ние знаем, че е важно да постигаме реални и измерими резултати и това се отнася преди всичко за политиците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6548 |24.07.2012 Плевнелиев: Селското стопанство е със стратегическо значение за България . 67| 5780 |26.07.2011 Р. Плевнелиев: Обещахме 3 магистрали, а работим по 6 . 8| 5893 |13.06.2011 Плевнелиев: България не е само магистрали . 17| 6205 |02.06.2011 Плевнелиев: Ще правим пътища, но не предизборно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads