Реклама / Ads
2| 5810 |09.02.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Плевнелиев: Феноменално, ако построим "Тракия" с наличните пари

.
Росен Плевнелиев Източник: Вяра Йовева
"38 милиона лв. са изплатени на строителните компании за месец януари по обществени поръчки.", заяви министър Росен Плевнелиев.
 

Плевнелиев вчера се е срещнал с вицепремиера Симеон Дянков, който се е ангажирал до 15 февруари да изплати 40 млн. лв., които Министерството на финансите дължи по програма ФАР. Росен Плевнелиев уточни, че ЛОТ 3 от автомагистрала „Тракия" тръгва от 11 февруари, а в момента се очаква окончателното становище и на Министерството на транспорта. По думите му ще бъде придвижено пускането на ЛОТ 4, който ще тръгне около две седмици след ЛОТ 3. „Ако успеем за толкова малко време да ги пуснем тези ЛОТ-ове и за толкова малко пари, това ще е феноменално. Ако „Тракия" стане за тези пари, аз съм убеден, че няма да има такава магистрала, направена за такава себестойност", заяви Плевнелиев. Той обясни, че няма да има компромиси с качеството, за сметка на бързото и евтино изпълнение. Министърът обяви, че вчера е получил доклад от инженер-консултантите си Луи Берже и Мот Макдоналд за магистрала Люлин и очакват до утре становището на мениджъра на проекта. По думите му, следващата седмица са поканени представители на турската компания, за да преговарят.

Министърът обясни, че отсечката Карнобат - Бургас е била затворена, защото искат да се справят проактивно с нещата. По думите му, по-добре е било да се спре преминаването на превозни средства и да се почисти пътят, отколкото да има заплаха от инциденти.
По отношение на 9-те населени места, които имаха проблеми с разплащането за снегопочистване, Росен Плевнелиев заяви, че там все още има такива. Стартирали са нови процедури преди две седмици, но това не означава, че не се почиства, обясни министърът. Той потвърди, че в момента цялата налична снегопочистваща техника работи. Министърът предупреди, че в тежки зимни условия трябва да има по-отговорно отношение от страна на шофьорите, когато подготвят автомобилите си за път: „Българите трябва да разберат, че колкото и да се стараем, ние бяхме поставени в една изключително неприятна ситуация - без договори и без дългосрочна организация. Това, което сега правим, е да дадем възможност от април за нови 5-годишни договори, което означава, че компаниите ще бъдат много по-сигурни". Плевнелиев подчерта, че министерството извършва добра съвместна работа с Гражданска защита.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5652 |05.02.2010 Р. Плевнелиев: Държавата беше на място при сделката с АМ "Тракия" . 2| 5496 |15.01.2010 "Атака" и министър спорят за АМ "Тракия" . 3| 5803 |12.01.2010 8 фирми ще се борят за АМ "Тракия" . 1| 5649 |27.10.2009 Тръгва тръжната процедура за "Тракия"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads