Реклама / Ads
7| 5770 |17.12.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Плевнелиев: Нямам притеснения, ако ме подслушват

.
Росен Плевнелиев
Аз работя при максимална прозрачност, там съм, за да свърша определена работа, екипът ми изповядва същите ценности, обяви Плевнелиев. Това обясни регионалният министър Росен Плевнелиев в ефира на Нова телевизия по повод скандала с раздаването на огромни боноси на служители от АПИ, в който бе забъркано неговото ведомство.
 

Въпросът с бонусите в агенция "Пътна инфраструктура" Плевнелиев смята за изяснен. В справката, която дал на народните представители от СДС, било написано пределно точно, че парите са разпределени за 10-месечен период. Ръководителят на агенцията, който контролира изразходването на милиарди по оперативните програми на ЕС, работи за около 1500 лева заплата месечно и към тях получава 800 лева бонус, даде пример министърът. Защо депутатите раздули нещата с неточни данни той не можел да обясни.

Министър Плевнелиев отхвърли твърденията за загуби и злоупотреби при продажбата на винетки. По думите му България е спечелила 50 млн. лв. и не е загубила нито лев, заяви той. Вече и "Български пощи" продава не на 7, а на 2 процента винетките.

Плевнелиев обясни, че винетките са преходен елемент, тъй като се предвижда  от 2014 година да бъде въведено пробно електронното таксуване за изминати километри, а от 2015 г. системата ще заработи окончателно, с което България ще стане една истинска европейска държава.

За зимното поддържане на пътищата министърът даде уверения, че договорите тази година са с тежки условия и се очаква фирмите да си вършат по-добре работата. Първото ниво на пътен възел Даскалово ще бъде отворен пробно днес по обяд.

Запитан за горещата клюка, пусната от столичен седмичник, че и той е сред още няколко подслушвани министри, Росен Плевнелиев отвърна, че това не го притеснява.

Никога не съм бил част от държавата и искам да запазя тази позиция, увери той.

По-късно в студиото социоложката Татяна Буруджиева се възпротиви на това отношение към подслушването. Не може така, демокрацията не е това, заяви Буруджиева. Не може след 21 години да живеем като при тоталитаризма.

Колегата й Андрей Райчев е на същото мнение: Цветанов и Борисов да дадат обяснение, призова той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 5809 |08.12.2010 Р. Плевнелиев: Южната дъга се наводни заради безразборно изхвърляне на отпадъци . 1| 5074 |02.12.2010 Р. Плевнелиев: В параграф 22 сме с дупките . 0| 6956 |01.12.2010 Плевнелиев: Строим "Марица" с 9 млн.лв. по-малко . 2| 5053 |07.10.2010 Плевнелиев: Липсата на магистрали съсипва пътищата у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads