Реклама / Ads
67| 5744 |26.07.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Р. Плевнелиев: Обещахме 3 магистрали, а работим по 6

.
Росен Плевнелиев
Министърът все още е сред потенциалните кандидат-президенти на ГЕРБ; докато всичко е фикция обаче, предпочитал да не коментира. В жилищната политика започва драстична промяна заради енергийната ефективност, увери той.
 

Един от подходите в българската политика е компроматната война, аз се притеснявам не за себе си, но като ме сочат за потенциален кандидат за президент, това може да се отрази на работата ми, обяви по БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Докато всичко е в сферата на фикциите, предпочитам да не коментирам, каза той, но добави, че е прозрачен и ако има нещо, би го съобщил.

Ако има дефекти по АМ Марица - 5 години гаранция и всичко е за сметка на изпълнителя, обясни той.

Спя спокойно, всички казват, че АМ Тракия се строи по стандарт и качествено; системата работи така, че има много хора по веригата, които носят отговорност; едва ли ще си сложат подписа, ако не е така. Магистралата ще приключи в срок, обеща той. Тракия се строи по целия участък, всичко е по правилата; сега строителите трябва да си свършат работата, напомни министърът. Обещахме 3 магистрали, но работим по 6, съобщи още той.

При жилищната политика стартираме мащабна милиардна програма, а за хората това значи, че могат да санират жилищата си. Нека вземат решение за етажната собственост, да кандидатстват за програмата и да съберат своето съучастие, за да може държавата да даде своя голям подарък. Ще има проджект-мениджъри по места, обясни Плевнелиев и добави, че ще се прави енергийно обследване, за да има драматична промяна в енергийната ефективност. Сметките падат между 40 и 60%, увери той. Тези, които си направиха на парче санирането, не са постигнали ефекта, защото сградата не е изолирана изцяло. Вече санираното ще се интегрира, каза министърът. 50 милиона отиват за директния подарък, другите 13 са разделени, за да се дават кредити на хората, които не могат да си позволят разхода. Щели да се интегрират и търговските банки.

Наливаме пари в туристически атракции от световно значение, това е голямата новина, каза Плевнелиев и изреди Мадарския конник, Етъра, Боженци, Белоградчишката крепост, о-в Св. Анастасия и мн. др. Парите са налични, те са по ОП Регионално развитие, започваме буквално от днес и много се гордея с това, добави той.

През нашата ОП ще минат и здравни проекти, увери министърът.

В България хората се чувстват добре, когато излязат политици или експерти, кажат, че ще свършат нещо и го правят, заключи министърът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5868 |13.06.2011 Плевнелиев: България не е само магистрали . 17| 6195 |02.06.2011 Плевнелиев: Ще правим пътища, но не предизборно . 19| 8473 |28.05.2011 Р. Плевнелиев: Очаквам Станишев да ми се извини след резултатите за магистрала Тракия . 12| 6301 |16.05.2011 Р. Плевнелиев: Имам толкова работа, не участвам в политически игри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads