Реклама / Ads
17| 6195 |02.06.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Плевнелиев: Ще правим пътища, но не предизборно

.
Росен Плевнелиев
"Всеки втори ден ще правим първи копки на пътища. В следващите два месеца ще почнат ремонтите на второстепенни и третостепенни пътища". Това заяви строителният министър Росен Плевнелиев в четвъртък, след като направи първа копка на пътя Смолян-Асеновград в района на Пампорово.
 

"Нищо не е предизборно", каза министърът по повод съмненията, че ударните ремонти са заради изборите.

В петък Плевнелиев, заедно с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков ще дадат началото на рехабилитацията на пътя Плевен-Ловеч.

Строителният министър каза, че МРРБ е спестило 150 млн. лева и по тази причина вместо 30 пътни отсечки ще започне ремонта на 46. До края на годината ще бъдат ремонтирани 36 пътя в Южна България и 10 в северната част на страната.

На този път е целият потенциал за туризъм и всичко, което Родопите могат да предложат като едно прекрасно място, заяви Росен Плевнелиев на церемонията по първата копка на пътя Смолян-Асеновград. Според него този проект е част от визията на правителството за пътна връзка за скоростно преминаване през Родопите в посока Гърция.

Реконструкцията на пътния участък от 48.606 километра ще струва 19 млн. лв., а финансирането е осигурено чрез заем от Европейската инвестиционна банка. С рехабилитацията на трасето ще се подобри безопасността по пътя, уточнява Албен Родопманов, представител на дружеството изпълнител на обекта. По негови думи е проектирана подмяна на асфалтовата настилка с тип набита фракция, която осигурява по-добро сцепление и отводняване.

В отделни участъци с обща дължина около 4 км е предвидена трета лента за движение. Проектът залага на преработване на напречните наклони на пътя, което също ще повиши безопасността на движение. Предвидени са ремонти на мостове и на трите тунела по трасето, на които ще бъде сменено осветлението. Изпълнител на
обекта е сдружение "Родопи 2-86" с водещ партньор "Виастройинженеринг".

Пътят 2-86 Асеновград-Смолян е единствената транспортна артерия, свързваща централната част на страната със Смолянска област и е част от транспортния коридор Пловдив- Смолян-Рудозем-ГКПП "Елидже"-Ксанти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8473 |28.05.2011 Р. Плевнелиев: Очаквам Станишев да ми се извини след резултатите за магистрала Тракия . 12| 6302 |16.05.2011 Р. Плевнелиев: Имам толкова работа, не участвам в политически игри . 3| 6169 |28.03.2011 Плевнелиев: АМ „Тракия” няма проблем, политиците се правят на инженери . 29| 6168 |10.03.2011 Р. Плевнелиев: Не искам да ставам нито президент, нито кмет; ще се съпротивлявам!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads