Реклама / Ads
0| 6326 |06.11.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пощенска банка и ДЗИ Банк с официален "брак"

.
С издаденото на 1 ноември съдебно решение за вливане на ДЗИ Банк и Пощенска банка, двете кредитни институции направиха последната стъпка към своето фактическо обединение.
 
Двата трезора запазиха търговската марка "Пощенска банка" наложила се силно на българския пазар.

Обединената банка, предлага по-богата клонова мрежа в цялата страна, разнообразие от продукти и услуги, които покриват финансовите нужди на клиентите във всеки момент от техния живот, както и подкрепата на международната банкова организация Юробанк И Еф Джи Груп.

Пощенска банка притежава третата по големина клонова мрежа в страната. Пазарният дял на обединената институция е около 10%, като повече от 3000 служители работят за над 1 млн. клиента в 264 клона на територията на цялата страна. Към септември 2007 г. консолидираните данни за страната сочат, че кредитният портфейл е нараснал с 60% на годишна база и достига вече 2.1 млрд. евро. Пощенска банка се нарежда на второ място в ипотечното кредитиране с пазарен дял от 16% и на 4-то в потребителското с пазарен дял от 12%.

"Пощенска банка е универсална банка, която съпътства и консултира клиентите си при вземането на финансови решения във всеки един момент от техния живот. С обединението на двете банки ние създадохме една по-силна, европейска финансова институция. Убеден съм, че нашата финансова институция ще бъде най-предпочитаната банка в България.", това заяви г-н Антъни Хасиотис, член на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на "Юробанк И Еф Джи България" АД.

Припомняме, че Юробанк И Еф Джи Груп придоби контрол над ДЗИ Банк в края на миналата година. Оперативното и юридическото обединение на Пощенска банка и ДЗИ банк беше завършено за рекордно кратко време, около 9 месеца. Само три месеца след като Пощенска банка придоби ДЗИ Банк, двете институции пуснаха съвместни продукти на българския пазар. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8396 |06.11.2007 За две години цената на новите луксозни коли пада наполовина . 1| 5287 |05.11.2007 Застой в цените на луксозните имоти в Лондон . 3| 5548 |05.11.2007 Стартират проверки за качеството на услугите в зимните курорти . 0| 5570 |05.11.2007 Стартират проверки за качеството на услугите в зимните курорти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads