Реклама / Ads
1| 5497 |09.12.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Правят промоция за края на света

.
Курортите ни разчитат на турци и англичани. Очакванията на хотелиерите от водещите центрове в Банско, Пампорово и Боровец са да се запази тенденцията от миналата година за увеличаване на скиори от югоизточната ни съседка.
 

На ръст на турски и английски туристи разчитат и през този ски сезон българските зимни курорти. На англичаните продължава да се разчита като на вече утвърдени посетители. За да отчетат ръст и при посещенията на островитяните обаче, в Пампорово се надяват да пуснат чартърните полети от кралството до Пловдив, които бяха спрени през миналата година, пише Монитор.

 

Както и през миналия сезон, повечето българи и сега ще предпочетат родните ски писти пред тези в чужбина, твърдят от бранша. „Радостното за нас е, че сънародниците ни се научиха от рано да планират отпуските си и да се ориентират към промоционалните пакети, които им излизат по-евтино. Свидетелство за това е и фактът, че местата при нас за студентския празник и за Нова година бяха разпродадени отдавна”, заяви Сияна Калайджиева от „Маркетинг и резервации” на „Пампорово” АД.

 

В родопския комплекс ски сезонът вече бе частично открит, макар и неофициално, още вчера. За празника на кандидат-висшистите работеха 3 лифта, а цената на картата е наполовина – 25 лв. Тя ще се запази до 15 февруари, когато ще бъде даден официален старт на сезона по всички зимни курорти. В уикенда на откриването (15-16) пък всички съоръжения ще работят безплатно. В Пампорово въвеждат и допълнителна промоция – намаление на картата до деня, в който се очаква да настъпи краят на света – 21.12.2012 г. Така в работните дни на предпоследната седмица от годината ще може да се карат ски срещу 29 лв. За оцелелите след съдбовната дата животът започва да тече по старому и затова и лифт картата ще се продава на миналогодишна цена от 50 лв.

 

В Банско отново готвят грандиозно откриване за следващата събота. ВИП гости на курорта ще бъдат бившите величия в алпийските ски Херман Майер, Марк Жирардели и Петър Попангелов, както и футболната легенда Христо Стоичков. Любителите на състезанията ще могат да се спуснат с всяка една от звездите от 10 до 12 ч. на Бъндеришка поляна. Тези, които обичат приключенията, пък могат да се впуснат в търсенето на 32-те заровени в снега съкровища, най-голямото от което ще е автомобил „Ауди”. За доброто настроение ще се грижат Графа и Печенката.

 

Билетите за откриване на сезона ще струват по 20 лв., а средствата от тях ще отидат за благотворителната президентска инициатива „Българската Коледа”. Сезонните лифт карти са увеличени от 50 на 58 лв., съобщи изпълнителният директор на „Юлен” Иван Обрейков. Водещ на шоуто по откриване сезона в Боровец пък ще бъде не кой да е, а любимата звезда на България – победителят от „ВИП Брадър” Орлин Павлов. Всеки скиор и сноубордист, стъпил на пистите на 15 декември, ще има право на безплатно дневно и нощно каране, както и на безплатен вход за „Борокидс”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6162 |24.10.2012 Накрая: Борисов минава по готовия Дунав мост 2 . 0| 5936 |19.10.2012 Французи правят летището в Стара Загора частно . 14| 6964 |28.05.2012 Идва краят на проекта “Набуко”? . 2| 5729 |16.03.2012 Коли фантоми на промоция в нета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads