Реклама / Ads
3| 5170 |16.04.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Правят закони в помощ на фермерите

.
Работим върху пакет закони, чрез които да бъде улеснена работата на земеделци и животновъди . Това заяви в Първомай по време на среща със земеделски производители и структури министър Мирослав Найденов, цитиран от Дарик.
 

Целта на новите законодателни мерки е да бъде увеличена печалбата на производителите за сметка на приходите на прекупвачи и търговци, обясни той.

От министерството на земеделието за пореден път призоваха животновъдите да подават коректни заявления за евро субсидиите. Мирослав Найденов допълни, че на земеделците, подали заявление в срокове, ще им бъдат преведени парите до края месеца. Тазгодишната кампания, която провежда министерството трябва да усвои около 1 млрд. лева от евро средства.

Известно е, че пакетът от данъчни облекчения за земеделците изтече през 2009 година и няма такива за настоящата, уточни Найденов. Този въпрос ще бъде дискутиран с финансовото министерство, в чиито ръце е проблемът, допълни той.

В заключение министърът съобщи, че за постигането на по-добър баланс между министерството и бенефициентите е засилен капацитетът на сървъра в Министерството на земеделието и храните.

Междувременно от ведомството съобщиха, че министърът заминава за Виетнам, за да уаства в международна конференция на министерско ниво на тема: „Животинския и пандемичен грип: пътят напред" 2010 г. Тя ще се проведе в Ханой от 19 до 21 април 2010 година.

Конференцията ще подготви условията за общи действия на световно ниво през следващите 20 години, за справяне със заплахата за здравето на хората вследствие от зарази причинени от животни. Министрите ще направят преглед на готовността за реакция срещу високопатогенния птичи грип и други глобални заплахи за здравето на хората. Очаква се те да се договорят за необходими действия и мерки както от страна на националните правителства, така и от световна общност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5520 |21.12.2009 Отлагат европарите за фермерите за догодина . 0| 5335 |21.12.2009 С 3.8 млн. лева скочи бюджетът за извънболнична помощ . 2| 4976 |02.12.2009 Хотелиери правят банка, спасяват бизнеса си . 2| 4834 |17.11.2009 Финансова помощ за Козлодуй очакваме от ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads