Реклама / Ads

0| 4940 |28.02.2008

Правителството стартира процедурата за Бюджет 2009г.

.
МС стартира бюджетната процедура за 2009 г. Тя е разработена според насоките за усъвършенстване на бюджетното планиране и съставяне, повишаване на ефективността на разходите.
Целта е осигуряване на прозрачен и устойчив бюджетен процес, в който вземаните управленски решения са съобразени с приоритетните политики, резултатите от изпълнението им и визията за тяхното развитие. Бюджетната процедура отразява една от основните цели на Министерството на финансите - повишаване качеството на публичните финанси чрез усъвършенстване на бюджетното планиране и съставяне, повишаване на ефективността на разходите и на отговорността при разпределението и управлението на финансовите ресурси.
Изготвянето на проектобюджета за следващата година ще премине през 3 етапа. Първият включва вземане на решение на ранен етап от фазата на бюджетното планиране за средносрочната фискална рамка и за основните допускания за периода 2009-2011 г.
Вторият е свързан с одобряване от Министерския съвет на тригодишната бюджетна прогноза, на разходните тавани за периода 2009-2011 г., на актуализираната Стратегия за управление на държавния дълг, както и на проектите, които ще се финансират с държавни и/или държавно-гарантирани заеми през 2009 г.
Третият етап обхваща разработване на законопроекта за държавния бюджет за следващата година с бюджетните документи, включително програмния формат на бюджетите на Министерския съвет, на всички министерства и на държавните агенции за младежта и спорта, за информационни технологии и съобщения, по горите и на ДА "Национална сигурност" на база приетите решения в предходните етапи на процедурата.
В решението се определят отговорностите на ведомствата, заети с подготовката на бюджета, информацията и сроковете, в която те трябва да я предоставят на Министерството на финансите, Министерския съвет и Народното събрание. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. "Ваканция и СПА Експо" стартира с 320 фирми изложители 0| 5285 |21.02.2008 . Стартира проектът "Отлична българска дестинация – Тракийският дух" 0| 9030 |08.01.2008 . До края на годината стартира програмата за туризъм на ЕС 0| 4449 |07.11.2007 . Стартират проверки за качеството на услугите в зимните курорти 3| 4866 |05.11.2007

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ