Реклама / Ads
7| 6765 |26.08.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Правителството трябва да реши проблемите с руските визи

.
Призивът бе отправен от Чавдар Александров - председател на Асоциацията за насърчаване на чуждестранните инвестиции в България, в решаването на проблемите трябва да се включат ДАТ и МВнР.
 

Според него е смешно да се хвалим, че нашите посолства в Русия са подписали 100 хилядната виза.

В Турция досега, само за тази година, са почивали 12 милиона руснаци, заявява Александров, съобщава BurgasNews.

Ако поне 10% от тях бяхме привлекли в България по нашето Черноморие, това означава, че 2 милиона руски туристи щяха да са минали през българските курорти, смята той. Десетки хиляди беларуски граждани вече са се пренасочили от България за Турция, Гърция или Испания, само заради проблема с визите. Това са 4-5 милиона евро загуби за икономиката на страната ни, се казва в изявлението на Александров.

Бързо издаване на туристически визи за граждани на ОНД, според него, ще подпомогне туристическия отрасъл в България.

Всички мерки, които са предприети до този момент от страна на нашия държавен апарат, само влошават ситуацията с издаването на визи. Дори въвеждането на електронното подаване на документи не беше направено рационално и вместо да облекчава, напротив - утежнява летуването на руските граждани у нас, казва Александров. Причината, според него е, че след подаването на документи по цивилизован електронен път, после желаещият да консумира българския туристически продукт трябва да се нареди на опашка пред някое гише и да чака да си получи визата. Плащането става само и единствено в брой в българските консулски служби. Това естествено създава предпоставки за корупция, смята председателят на Асоциацията за насърчаване на чуждестранните инвестиции в България.

Естествено е при тази усложнена процедура руските граждани да предпочетат други туристически дестинации. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5667 |28.02.2008 Правителството стартира процедурата за Бюджет 2009г. . 0| 8188 |28.05.2007 Малина Стратиева: Проблемите в туризма идват от липса на добра реклама и актуални закони . 0| 4788 |01.05.2007 40 000 лева трябват, за да няма режим на водата в Арбанаси . 0| 4777 |01.05.2007 40 000 лева трябват, за да няма режим на водата в Арбанаси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads