Реклама / Ads
7| 6070 |12.04.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Преди Великден Захариев може да плати на металурзите в Кърджали

.
Цвета Караянчева
Днес или утре трябва да бъде финализирана сделката по продажбата на мините “Горубсо-Мадан”. Надяваме се, че с част от получените пари металургичният бос Валентин Захариев ще може да изплати заплатите и на маталурзите от ОЦК – Кърджали, които се бавят от месеци.
 

 

Това заяви по ТВ 7 новият зам.-председател на партия ГЕРБ и депутат от Кърджали Цвета Караянчева.

 

Тя уточни, че става въпрос за 1,5 млн. лева, които ако бъдат изплатени, могат да намалят напрежението в родопския град. Караянчева уточни, че има възможност банките кредиторки да се споразумеят със Захариев и ако успеят да го направят – малка част от парите, които той ще получи за продадените мини, могат да отидат за заплатите на металурзите.

 

Според нея сега състоянието в ОЦК е отчайващо, производствата са рухнали, работниците ходят със скъсани дрехи, без каски, а град Кърджали непрекъснато е под заплаха от екологична катастрофа. Годишните вредните емисии са в пъти над нормата, обяви още Караянчева.

 

Тя е категорична, че скандалният собственик Валентин Захариев лъже обществото, че ще строи нов завод и ще модернизира производството. Депутатката обясни, че още през 2009 година, когато ГЕРБ е дошла на власт, Захариев е получил разрешение за изграждането на нов завод, но до момента не е направил нищо за реализирането на тази програма.

 

Лъже, че 85% от новото оборудване се намира в завода в Кърджали. Ангажирали сме се с проблема на металурзите, защото за партия ГЕРБ този завод е структуроопределящ и ако се наложи пещите да спрат да работят, може да се предизвика екологична катастрофа, а след това производството може да бъде възстановено само, ако се изгради нов завод, обясни Караянчева.

 

Тя коментира и коалиционната политика на ГЕРБ. Според нея на този етап било твърде рано да се правят прогнози за коалиция с десните партии и по специално с движението на Меглена Кунева.

 

По отношение на АЕЦ “Белене” наистина можем да бъдем партньори в този дебат, но за търсене на общ път с движението на Меглена Кунева, е рано да се говори, защото идеите му не са ясни, допълни депутатката.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6841 |22.02.2012 Фискалният резерв е стабилен, той е на нивата от преди 3 години . 52| 8333 |15.11.2011 Премиерът предупреди: Малък пазар сме; грозят ни картели и монополи! . 6| 4938 |09.11.2011 Дянков предупреди зърнопроизводителите да не стачкуват . 8| 5823 |13.08.2011 Наказаха 591 ловци преди новия ловен сезон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads